Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Lakierowanie elementów kokpitu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie znalazlem na forum informacji wiec zadaje pytanie - jak odswierzyc, poprawic wyglad elementów plastikowych wnetrza (tunel srodkowy, plastiki itp).

Generalnie nie wyglada to zle - troszke powycierane, gdzies jakas ryska - wiecie czlowiek siedzi, przyglada sie i zaczyna widziec jakies niedociaglosci, ktore zaczynaja go draznic wiec mysli jak poprawic efekt wizualny. W koncu o siebie tez dbam kupujac sobie nowe ciuchu wiec Audi tez na to zasluguje

Pomyslalem sobie ze, moze wykocze elementy w mat aluminium. lub chromie (bedzie lanie wygladalo - mam ciemne wnetrze z klamkami w chromie i w okol dzwigni zmiany biegow chromowa ramke - ladnie sie komponuje):

1. Moze zakupie sobie jakas folie (aluminium, chrom, ) i wykleje pare elementów, te ktore sa troche wytarte,

2. Moze zakupie lakier np. cos takiego: http://moto.allegro.pl/item312508678_chrom_w_spray_u_super_polysk_okazja_tuning.html i pomaluje

3. A moze sa inne lepsze sposoby?

Macie jakies doswiadczenie w w/w materi, co sie lepiej sprawdzi, albo doradzicie mi cos lepszego

Opublikowano

Wydaje mi się, że pomalowanie elementów nie będzie w efekcie wyglądało tak pięknie jak sobie wymarzyłeś. Lakier z czasem się złuszczy i będzie odchodzić. Te folie i naklejki z allegro tak naprawdę też nie zawsze ładnie wychodzą, trzeba mieć dużo cierpliwości i zdolności manualne.

Najlepiej wg mnie byłoby poszukać na allegro lub szrotach elementów, które masz zniszczone i je wymienić :wink4: Stare sprzedać i może wyszedłbyś na zero :)

Opublikowano

widziałem efekt lakierowania na spociku (aczkowlwiek lakier był czarny z lekką chropowatością) i muszę powiedzieć że wyglada fajnie.

Lakierowane były uchwyty boczków z przodu (te z otwieraniem szyby) klubowicz mówił że najwięcej czasu spędził na zdarciu starej powierzchni.

Te lakierowane powierzchnie wcale nie miały tendencji do łuszczenia się.

A z tego co widziałem to można używajać tego typu lakierów w sprayu na zewnątrznych elementach plastikowych i to nawet fajnie wyglada.

Ja bym się nie zastanawiał czy odnowić, zastanawiałbym się tylko czy robić orginał czy choinkę. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Nie no choinki bron Boze.

W zamysle mialem odnowic powieszchnie i przy okazji moze troche "ozywic" wnetrze.

Aby nalozyc taki lakier widze, ze trzeba zedrzec wpierw orginalna warstwe ...

Myslalem, ze mozna bezposrednio na istniejaca.

Opublikowano

Ja tam bym sie w takie spraye nie bawil bo mozesz tylko zepsuc wnętrze i wyjdzie wieś :shocked:

Opublikowano

Nie maluj tego, plastiki pokryte są materiałem którego trwale nie zamalujesz.

Jedyne wyjście to wymiana na nowe elementy.

Opublikowano

Kolega z klubu A3 o nicku (A)rturo malowal w swojej a3 i swietnie to wygladalo.

Poszukaj i zagaj do niego.

Z tego co mi swita malowane to bylo chyba lakierem do nadwozia.

Opublikowano

Jak juz jestesmy przy malowaniu/lakierowaniu to co sądzicie o pomalowaniu listew wewnętrznych ozdobnych ? Kumpel jedną sztuke dał do pomalowania na kolor Aluminium matowe, ciekaw jestem efektu... Bo nowe listwy troche kosztuja ;)

Opublikowano

chroń wnętrze przed sprayem

dwa razy widziałem tego efekty (raz w calibrze :polew:) i właśnie to co koledzy mówią

rysy, złuszczanie i jarmark

Opublikowano

No ja tez sprayem bym nie pomalowal tylko oddal do lakiernika

Jak robic to z glowa :tongue4:

Opublikowano

Jak juz jestesmy przy malowaniu/lakierowaniu to co sądzicie o pomalowaniu listew wewnętrznych ozdobnych ? Kumpel jedną sztuke dał do pomalowania na kolor Aluminium matowe, ciekaw jestem efektu... Bo nowe listwy troche kosztuja ;)

Lakier to lakier z czasem sie porysuje i tyle . Lepiej upolować alu dekory :naughty:

Opublikowano

Ori elementy tez sie rysuja, weic nie ma sie co przejmowac.

Opublikowano

pablohasan wyszło ci coś z tego malowania? bo też mam bardzo podrapane i musze coś z tym zrobić

Opublikowano

Szkoda gadać.Wszystko kwestia gustu.Ale chrom...

Opublikowano
  • Autor

pablohasan wyszło ci coś z tego malowania? bo też mam bardzo podrapane i musze coś z tym zrobić

"Jesli sa jakies watpliwosci, to nie ma watpliwosci..." - nie lakierowalem. Kolesga poszuka gdzies na "szrocie" dobrze utrzymanych elementow

Opublikowano

"Jesli sa jakies watpliwosci, to nie ma watpliwosci..." - nie lakierowalem. Kolesga poszuka gdzies na "szrocie" dobrze utrzymanych elementow

Bardzo słuszna decyzja.Co orginał to orginał :th:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym nie malowal to co orginalne zawsze jest pewniejsze.Ewentualnie wykleilbym pare elementow

Opublikowano

Ja bym już prędzej kupił folie CARBON z firmy FOLIATEC... tylko że cena wysoka.

Opublikowano

Jak jezdzilem B5 to caly czas chodzilo mi po glowie polakierowanie pewnych elemetow w czarnym lakierze. Szczegolnie tej czesci wokol dzwigni zmiany biegow i tej kratki wokol klimy i radia. Listwy ozdobne zostawilbym w alu, albo tez polakierowal. A jesli chodzi o kolor to tylko czarny. Nie zrobilem tego bo kupilem inna furmanke. Teraz mam oryginalnie czarno polakierowane listwy z drzewa i nie zaluje to dodaje takiego eleganckiego efektu razem z diodami w podsufitce. (zaczeli je montowac w B5 po lifcie)

Bedzie to fajnie wygladalo pod warunkiem ze oddasz te elemety do lakiernika i nalozy ci pare warstw lakieru na farbe... Sam bym nie probowal bo prawie napewno wyjdzie z tego trzoda...

Pozdro

• 2 lata później...
Opublikowano

Dawno nikt nie pisał w tym wątku , nie będe zaczynać nowego zapytam w tym :P czy ktoś z forum ma pomalowane dekory wnętrza w B5 na czarno ? :>