Fernando Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Witam, mam problem, czasami jak odpalam auto to się szyberdach sam "uchyla" i muszę kombinować żeby się zamknął całkiem. Co o tym myślicie?
damian12759 Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 witam, w większości przypadków wina leży po stronie zaśniedziałych styków w pokrętle od sterowania szyberdachem, należy rozebrać i przeczyścić styki oraz podgiąć blaszki aby lepiej dotykały
Fernando Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 mówisz o tym miejscu gdzie podsufitka, obok światełek kabiny? dodam że jak jest ciepło to wtedy właśnie się otwiera taki inteligent z niego - nawet mi się to podoba, ale nie tak ma być
damian12759 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 tak, chodzi o to pokrętło w podsufitce które jest razem z lampką. też mialem ten sam problem (szybredach sam sie otwierał i nie zawsze reagował na zmiane pozycji pokrętła), pomogło rozebranie i przeczyszczenie styków
Fernando Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 Witam, wyciągnołem zaślepkę od tej mini podsufitki, i zobaczyłem urządzenie WEBASTO Feel the drive, (bo ja mam w swoim wyposażeniu), żadnych kabli nie widziałem, szedł tam jakiś czerwony kabelek i czarny do tego czerwonego urządzenia webasto ale były w znakomitym stanie. Co myślicie?
damian12759 Opublikowano 8 Września 2011 Opublikowano 8 Września 2011 pokrętło o którym była mowa jest razem z lampką, musisz odkręcić lampkę (2 śruby pod kloszem) odpiąć wtyczki i z drugiej strony pokrętła ściągnąć plastik i pod nim będą styki które musisz przeczyścić. a to do czego się teraz dostałeś to silnik szyberdachu
Musashi Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Witam, wyciągnołem zaślepkę od tej mini podsufitki, i zobaczyłem urządzenie WEBASTO Feel the drive, (bo ja mam w swoim wyposażeniu), żadnych kabli nie widziałem, szedł tam jakiś czerwony kabelek i czarny do tego czerwonego urządzenia webasto ale były w znakomitym stanie. Co myślicie? przeciez wyraznie napisal kolega. zdemontuj i wyczysc pokretlo, ktorym otwierasz szyberdach
Fernando Opublikowano 9 Września 2011 Autor Opublikowano 9 Września 2011 okej, jutro się tym zajmę, klosz od lampek na zaczepach jest?
damian12759 Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 klosz jest na zaczepach i najlepiej podważyć od strony szyby
Fernando Opublikowano 10 Września 2011 Autor Opublikowano 10 Września 2011 i tak zrobiłem, akurat wtedy kiedy to robiłem to szyberdach był w pół otwarty i jak tam to ruszałem to się chował i otwierał. Jak juz zobaczyłem co tam jest to nic nie wyglądało na zaniedbane, pokazuję foto: chyba że mam się dostać całkiem pod ten plastik w kształcie koła. Rozumiem żeby do niego się dostać to muszę odkręcić śrubę pod plastikiem którym reguluje szyberdach
damian12759 Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 musisz się dostać pod ten plastik w kształcie koła (ten z nr 476E) ale nie musisz nic odkręcać tylko go lekko cienkim śrubokrętem podważyć po troszke z każdej strony i wyjdzie a tam już będą te blaszki i ścieżki po których one chodzą
Fernando Opublikowano 11 Września 2011 Autor Opublikowano 11 Września 2011 oke, wielkie dzięki, właśnie zrobiłem tak jak napisałeś i jak narazie działa, dla tych co będą potrzebować na przyszłość pokazuję fotki jak to wyglądało:
piccaso Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 A ma ktoś może schemacik do szyber dachu
SZYNKAR Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Jak mam opuszczone szyby, i jest gorąco (>25stop, może nawet więcej) to szyberdach się otwiera, czasem więcej czasem mniej, tak jakby regulował temperaturę (przewiew w samochodzie). Zimno-nie ma tego Czy to jakaś funkcja automatyczna czy uszkodzenie (np. przełącznika)?
damian12759 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Jak mam opuszczone szyby, i jest gorąco (>25stop, może nawet więcej) to szyberdach się otwiera, czasem więcej czasem mniej, tak jakby regulował temperaturę (przewiew w samochodzie). Zimno-nie ma tego Czy to jakaś funkcja automatyczna czy uszkodzenie (np. przełącznika)? wygląda na to że masz ten sam problem co autor wątku
turbol Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 U mnie też świruje szyberdach. Jutro się za niego zabieram i cieszę się że kolega zdjęcia wstawił będą na pewno pomocne. Dzięki !
alex3p Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Mi też pomogło przeczyszczenie ścieżek w pokrętle, a już miałem dawać auto jakiemuś specowi. Dziękować!
Rekomendowane odpowiedzi