Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki subwoofer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się czy kupić subwoofer z bass reflex czy skrzynie zamkniętą bo to ponoć róznica jakiej muzyki się słucha więc do muzyki klubowej lepsza jest skrzynia zamknięta czy z bass reflex?

Opublikowano

Klubowa należy do szybszej muzyki, zamknięta będzie lepsza. Zależy też z jakim głośnikiem 8", 10" czy 12".

Opublikowano
  • Autor

Planuje kupić JBL GT5-12 w zamkniętej obudowie o głośniku 30cm.[br]Dopisany: 07 Wrzesień 2011, 12:48_________________________________________________http://allegro.pl/skrzynia-cisnieniowa-mdf-jbl-gt5-12-30cm-1100w-i1793336227.html

Opublikowano

Zamknięta będzie dynamiczniejsza, co nie zanczy ze gorzej bedzie sobie radzic z wolniejszymi kawałkami, bass reflex będzie miało niższe zejscie, ale w klubowej pogubi sie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

O to mi się rozchodziło. Dzięki chłopaki :good: musze jeszcze zorientować się jakiego przekroju przewód do suba jest wystarczający.

Opublikowano

ja przy 250rms mam 21mm

Opublikowano

ja mam przy 440 mam 25 mm2 i kondensator 1 F :naughty:

jak miałem wczesniej w ibizie to 15 mm2 pociagneło to bez kondensatora... tyle ze byly spadki napiecia

Opublikowano
  • Autor

w planach też jest kondensator 1F Dietz'a :naughty: wjedzie razem ze skrzynką :naughty:

Opublikowano

kable kup sobie 25 mm2.Cenowo jakos mega sie nie róznia,nie bedziesz miał spadków i głowa spokojna :good:

Opublikowano

Trzeba jeszcze porządny piec do tego, no i rejestracje uciszyć :kox:

Opublikowano
  • Autor

Trzeba jeszcze porządny piec do tego, no i rejestracje uciszyć :kox:

Piecyk jest jutro montaż jeśli padać nie będzie bo auto pod chmurką stoi. Ramkę klubową mam wiec rejestracja dzwonic nie bedzie a sama ramka poklejona uszczelką do okien :tongue4:[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2011, 18:04_________________________________________________ :ot: o co chodzi z żyłą sterującą w przewodzie sygnałowym RCA z radia do piecyka? Gdzieś mi się obiło że ma ona za za zadanie załączać wzmak wraz z radiem ?? Do wzmaka wiem gdzie wpiąć ale ale instrukcja montażu samego radia jakoś pokrętnie to tłumaczy (albo ze mnie taki tłuk :decayed:) wiec chyba mam się w kostkę wpiąć?

Opublikowano

Sygnał RCA to sygnał RCA, za sterowanie wzmakiem z radia odpowiada kabel REMoTE, który musisz wpiąć w wiazke radia, powinno być oznaczone :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Poszukałem na necie i ponoć moje radio ma wyprowadzone kabelek do podpięcia Remote (Pioneer KEH-6900R-B DolbyB)

Sygnał RCA to sygnał RCA, za sterowanie wzmakiem z radia odpowiada kabel REMoTE, który musisz wpiąć w wiazke radia, powinno być oznaczone :wink4:

To jeśli go nie podepne to wzmacniacz mi sie nie wylaczy po wyjeciu kluczyków ze stacyjki?

Opublikowano

Nawet nie wiem czy zagra jak go nie podlaczysz :rolleyes: Jesli masz ori wiązke od tego pionka to powinien to być niebieki przewód z plakietka Remote control, urabiasz sobie wtyk męski i podpinasz ten kabelek od wzmaka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nawet nie wiem czy zagra jak go nie podlaczysz :rolleyes: Jesli masz ori wiązke od tego pionka to powinien to być niebieki przewód z plakietka Remote control, urabiasz sobie wtyk męski i podpinasz ten kabelek od wzmaka :wink4:

Musze obczaić bo zdjęcia pokazują że kabel remote wychodzi bezpośrednio z radia. Ale dzięki za pomoc :notworthy:

Opublikowano

Mialem wcześniej model DEH6800MP

tu masz fotki

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=112310.0;highlight=wymiana+radia+na+niefabryczne

Tam trzeba było tez podłaczyć tylny fabryczny wzmiacniacz pod ten remote, teraz jak montowałem audio tak samo pod ten sam kabelek podlaczyłem remote wzmacniacza :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wzmacniacz hula :naughty: Sub i kondensator upatrzony ino kase szykowac i montowac w furkaczu :naughty:

Opublikowano

do sedana proponuje skrzynie band-pass z wylotem szczelinowym... i potrafi nisko zejść i nie gubi tempa... zamknięta skrzynka to będzie ledwo co pukać.

Opublikowano

szczelinowa nie gubi tempa :mysli: pusc dobrego drama zobaczysz co znaczy trzymać tempo :) napewno szczelinowa nie wyrobi, wtedy istotny jest szybki kick :good: