Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Radio i kod.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, mam audi concert. Wszystko spoko gra, ale ... póki co nie mam garażu bo jeszcze czekam aż mi go postawia. W tym czasie auto stoi pod blokiem i ... boje się o szybę i radio. Wyjąc je mogę bo zrobiłem wyjmaki, ale nie mam kodu. I co teraz zrobić ? Ktoś może mi pomoc w rozkodowaniu ?

Opublikowano

nie masz kodu w książce dołączonej do dokumentów pojazdu?? myślę że powinieneś podjechać do kogoś kto się tym zajmuje, może ci co audio robią, na giełde elektroniczną :mysli:, za ok 20zł pewnie będziesz miał rozkodowane

Opublikowano
  • Autor

Właśnie książki żadnej nie mam, bo gość nie miał. Ściągnąłem jakiś program do rozkodowania, ale nie mam pewności , ze kod który wygenerował zadziała.

Opublikowano

..a ja myśle że spoko możesz go wycięgać (jeśli radyjko wyjechało razem z autem z fabryki) nic sie nie stanie i radyjko nie będzie krzyczło o kod :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A masz pewność ? Bo ten kalkulator kodów mi nie pomoże, bo tam początek jest AUZ1Z4, a u mnie się zaczyna AUZ2Z3. Dodatkowo, gość od którego go kupiłem mówił ze jak mu padł aku to szybko drugi kołował żeby mu radio się nie rozkodowało, wiec się obawiam o to. Wszędzie piszą, że po wyjęciu się radio przełaczy na SAFE

Opublikowano

Jeżeli mu się aku rozładował i nie zawołał o kod

to radio z fabryki i nie masz się co martwić na zapas o kod...

Opublikowano

A masz pewność ? Bo ten kalkulator kodów mi nie pomoże, bo tam początek jest AUZ1Z4, a u mnie się zaczyna AUZ2Z3. Dodatkowo, gość od którego go kupiłem mówił ze jak mu padł aku to szybko drugi kołował żeby mu radio się nie rozkodowało, wiec się obawiam o to. Wszędzie piszą, że po wyjęciu się radio przełaczy na SAFE

..jeśli nawet auto nie wyjechało z fabryki z tym radyjkem a jest zakodowane pod auto , nie ma prawa zawołać o kod :)

Opublikowano
  • Autor

Tzn nie wiem czy mu się rozładował czy coś, ale mówił ze szybko drugi wsadził. Bo w aucie mam nagłośnienie BOSE fabryczne, z subkiem w bagżniku

Opublikowano

Tzn nie wiem czy mu się rozładował czy coś, ale mówił ze szybko drugi wsadził. Bo w aucie mam nagłośnienie BOSE fabryczne, z subkiem w bagżniku

..zrób szybki test i na chwile wyciągnij radyjko i wsadz spowrotem , jeśli nie będzie krzyku o kod , śmiało zabieraj go do domu :)

Opublikowano
  • Autor

Hmm, a co jak będzie wołało o kod ? :) Już sobie muzyki nie posłucham :P O to się obawiam, bo później jeździć i rozkodowywać, płacić za to...

Opublikowano

śmiało możesz wyjmować ja kilka razy wyjmowałem i nie chciało kodu teraz zmieniłem na 2din i tylko za pierwszym razem wpisałem kod ,z drugim razem już nie krzyczał o kod

Opublikowano

O to się obawiam, bo później jeździć i rozkodowywać, płacić za to...

kiedyś musisz

a jak coś to 30pln i kod masz :wink4:

Opublikowano

ja też potwierdzam, u mnie nawet sam dokładałem i kod wołało tylko jeden raz :good:

Opublikowano
  • Autor

Czyli wyjmować śmiało ?

Opublikowano

jak nie wyjmiesz to się nie dowiesz,ale tak jak wcześniej pisałem u mnie nigdy nie pytał o kod ja bym wyjął 30zł za rozkodowanie to nie majątek (ewentualnie)

Opublikowano

Stać Cie na B6 a nie masz 30zł na ew uzyskanie kodu?

Opublikowano

Stać Cie na B6 a nie masz 30zł na ew uzyskanie kodu?

kolego uważam, że ten komentarz był zbędny :bicz: poprostu kolega sebul pyta, żeby nie wdepnąć w jakieś bagno, a przypomnę Ci, że po to jest to forum :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Nie mam zaufanego elektronika, a nie chce później jeździć ciągle bo jakiś partacz mi coś popsuje w radiu.

Opublikowano

W instrukcji obsługi do Concerta jest napisane:

fragment cytatu

"Obowiązuje dla modelu A4.

Po pierwszym wprowadzeniu numeru kodu, radio identyfikuje się ze "swoim" samochodem.

Jeżeli nastąpi przerwa w zasilaniu, radio sprawdza automatycznie po włączeniu zapłonu, czy nadal znajduje się w "swoim" samochodzie. Jeżeli tak, po kilku sekundach radio się ponownie odblokowuje.

Ręczne usuwanie blokady nie jest już potrzebne!......."

Opublikowano

wyjmij, najwyżej wyłożysz 20-30zł na rozkodowanie i bedzie po sprawie ;)