Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja dodatkowych głośnikow wysokotonowych BANG&OLUFSEN oraz blend w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja myślę że warto, dodatkowe cykanie do ucha jeszcze nikomu nie zaszkodziło :)

i rzeczywiście gra ładniej?

Na pewno innaczej :wink:

Nie wiem czy jesteś wystarczająco wiarygodny. :wink:

Opublikowano

ha ha :thumbup1:

Zrobisz jak zechcesz, to jest tak że jak się coś nowego założy to zwraca się na to uwagę i jest fajne a z czasem człowiek przestaje na to zwracać uwagę bo stało się to normalnością.

Podejrzewam że jak bym teraz wsiadł do auta bez bzyczków to na pewno zauważył bym różnicę :)

Na pewno nie spodziewaj się cudów :wink:

Opublikowano

ha ha :thumbup1:

Zrobisz jak zechcesz, to jest tak że jak się coś nowego założy to zwraca się na to uwagę i jest fajne a z czasem człowiek przestaje na to zwracać uwagę bo stało się to normalnością.

Podejrzewam że jak bym teraz wsiadł do auta bez bzyczków to na pewno zauważył bym różnicę :)

Na pewno nie spodziewaj się cudów :wink:

Hmm... No dzięki, przemyślę sprawę.

Opublikowano

Graty do tego moda nie kosztują majątku więc nawet jak nie będziesz zadowolony z efektu to przynajmniej wizualnie będzie innaczej

Opublikowano

A jak się ma montaż głośników w deskę?

Opublikowano

Takie krótkie pytanko, który to jest plus a który minus w tych tweeterkach?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie koledzy zwłaszcza Ci którzy już zapoznani z tematem wymiany nagło na b&o

Biega mi o to że chciałbym kupić

http://allegro.pl/zestaw-glosnikow-bangolufsen-audi-a4-8k-i5116986272.html

taki cały zestaw żeby już się z niczym nie głowić, nie szukać, nie kompletować.

Ale niestety nie mam zielonego pojęcia co mi będzie jeszcze potrzebne do wykonania owego modu

Nie wiem również czy będzie to plug&play czy może coś trzeba przerabiać, słyszałem że wzmaka trzeba adaptować w aso, tylko pytanie czy to bez większych oporów mi tam ogarną czy może jednak sprawi im to kłopot??

Nie wiem jak mam sprawdzić co za nagłośnienie mam w aucie i czy mi podejdzie?

O wygłuszeniu czytałem już dość dużo więc raczej drzwi będą ogarnięte matami.

Jeżeli ktoś chętny pomóc będę zobowiązany :naughty::naughty::naughty:^_^

Opublikowano

niestety dobrych niusów nie mam dla Ciebie. Zestaw który podałeś musisz jeszcze doposażyć w kompletną instalację (na obecnej banga nie podepniesz bo idzie po światłowodach)

Aso musi zdjąć ochronę komponentu, koszt ok 300PLN :/ ASO Audi na 100% to zrobi (tym bardziej że biorą za to kasę) uważaj na jumane graty i upewnij się przed kupnem że to legal.

Opublikowano

niestety dobrych niusów nie mam dla Ciebie. Zestaw który podałeś musisz jeszcze doposażyć w kompletną instalację (na obecnej banga nie podepniesz bo idzie po światłowodach)

Aso musi zdjąć ochronę komponentu, koszt ok 300PLN :/ ASO Audi na 100% to zrobi (tym bardziej że biorą za to kasę) uważaj na jumane graty i upewnij się przed kupnem że to legal.

Taa szczególną uwagę należy zwrócić na ostatnie zdanie. Ja 4 razy jechałem z rożnym komfortem na CP :facepalm:

Opublikowano

w tym 3 razy na komendę ? :D

Opublikowano

Instalację? możesz trochę rozwinąć?

Co do jumanych gratów to też info się przyda ;D

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze zasadnicze pytanie......... jakie siedzi naglosnienie teraz w aucie ?

MMI 3G LOW ? HIGH ?

Opublikowano

Pierwsze zasadnicze pytanie......... jakie siedzi naglosnienie teraz w aucie ?

MMI 3G LOW ? HIGH ?

MMI 3G LOW z tego co mi wiadomo

Opublikowano

A jakie nagłosnienie ? bo do wymiany jeszcze TUNER RADIOWY jest :)

Najgorsze jest własnie że nie wiem co to za nagłośnienie :(

Nie wiem jak sprawdzić wiem tyle że gra do d**y :huh:

Tuner? Widzę że zapowiada się spory wydatek a myślałem że się małym budżetem da ogarnąć :facepalm:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, pomoc potrzebna...oryginalna wtyczka do woofera w drzwiach ma oznaczenia 1 (brązowo-niebieski) i 2 (czerwono-niebieski) - który to + a który - ??

Panowie, pilna pomoc potrzebna...oryginalna wtyczka do woofera w drzwiach ma oznaczenia 1 (brązowo-niebieski) i 2 (czerwono-niebieski) - który to + a który - ??

Już znalazłem ;) czerwono niebieski to + :)

zamontowałem "syczki" ale mam wrażenie ze strasznie cicho graja:kwasny: Mam wrażenie jak by wzmacniacz obcinał wysokie częstotliwości. Jak jest u was?? Może mam coś nie teges z wysokotonowymi ?

Ja właśnie montuje w drzwi zestaw dwudrożny FOCAL ISS200, wysokotonowe podłączone do instalacji wooferów + zwrotnice i też są strasznie stłumione, grają bardzo cicho. Czy ktoś zna problem? jeszcze chciałbym zrobić test i podmienić oryginalne wysokotonowe z deski (podszybia) na Focal'e i sprawdzić czy będzie lepiej, ale wiadomo jaki jest dostęp kiepski tam, tym bardziej w A5 - nie chciałbym sobie szyby wybić. Te syczki z podszybia chciałem zostawić, a dodać komplet właśnie w drzwi.

Edytowane przez adamtower

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

podłączę się pod temat, posiadam w swoim aucie Audi Sound System tj bodajże 11 głośników z regulacją subofera, jeżeli zmieniłbym same tweetery w drzwiach na Bang Olufsen zmieni się coś w kierunku jakości lub głośności czy nic to nie zmieni?

oraz czy blenda B&O pasuje bez problemu i przerabiania drzwi/tapicerki?

pozdrawiam dzieki za pomoc

Opublikowano

Witam

podłączę się pod temat, posiadam w swoim aucie Audi Sound System tj bodajże 11 głośników z regulacją subofera, jeżeli zmieniłbym same tweetery w drzwiach na Bang Olufsen zmieni się coś w kierunku jakości lub głośności czy nic to nie zmieni?

oraz czy blenda B&O pasuje bez problemu i przerabiania drzwi/tapicerki?

pozdrawiam dzieki za pomoc

wielkiego efektu nie uzyskasz a już na pewno nie na głośności, ale zawsze coś miło cyka :)

Blendy pasują P&P nic nie trzeba przerabiać

Opublikowano

Witam

W autku mam Audi Sound System czyli 10 głośników, zgodnie z powyższym opisem mogę dodać 2 głośniki wysokotonowe B&O do drzwi przednich.

A jak ma się temat 2 głośników średniotonowych z tylnej półki - czy można podpiąć je (kableki) do dużego głośnika niskotonowego z tej półki (tak jak tweetery podpina się pod głośnik w przednich drzwiach) - czy lepiej tego nie robić aby czegoś nie uszkodzić

pozdrawiam

Irek

Opublikowano

Modzik fajny , ale po co nam 4 syczki z przodu nie lepiej zmienić jeszcze te głośniki z deski rozdzielczej na średnio tonowe powinno być jeszcze lepiej :)