Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja dodatkowych głośnikow wysokotonowych BANG&OLUFSEN oraz blend w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie taki mam plan aby wymienić głośniki z deski na średnio tonowe, w przednie drzwi dodać syczki i myślałem jeszcze o 2 średnio tonowych na tył. Nie wiem tylko czy mogę z kablami podpiąć się pod ten głośnik, który zamontowany jest w tylnej półce!!!!

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

Czy ktoś wie, czy blendy z A5 coupe 8T0 pasują do sportbacka 8T8?

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś wie, czy blendy z A5 coupe 8T0 pasują do sportbacka 8T8?

nie pasuja....... inny kształt :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam wszystkich zainteresowanych MOD-ami w naszych B8 :decayed: Na pewno cos zacznie lepiej cykac w naszym aucie AUDIO po zalozeniu dodatkowych glosniczkow wysokotonowych BANG&OLUFSEN :wink4: .

Witam.Panowie,czy po zamontowaniu "syczków" w przednich dźwiach wzrośnie w nagłośnieniu dźwięk sopranu?Dla mnie w mojej A4 jest za dużo basu/moje odczucia/.Próbowałem ustawień w konfiguracji ale nie uzyskałem tego co chciałem.Wcześniej miałem Golfa IV,zamontowałem w nim nagłośnienie i grało pięknie :) .

Opublikowano

Trudno to określić, niemniej myślę, że byłbyś zadowolony z moda. Jest różnica.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Założyłem dwa głośniki wysokotonowe b&o w drzwiach przednich i gra trochę lepiej ale myślałem że będzie lepiej.

W swoich blendach zrobiłem malutkie otworki.

ad4dd0700998eb7bmed.jpg

21e05885a3339350med.jpg

ecce25daa574859dmed.jpg

52f0f1112ddd8389med.jpg

Opublikowano

Wierciłeś? Też tak miałem zrobić.

Opublikowano

Wierciłeś? Też tak miałem zrobić.

Cieniutkim wiertłem jedyneczką - trochę zabawy jest

Opublikowano

Założyłem dwa głośniki wysokotonowe b&o w drzwiach przednich i gra trochę lepiej ale myślałem że będzie lepiej.

W swoich blendach zrobiłem malutkie otworki.

ad4dd0700998eb7bmed.jpg

21e05885a3339350med.jpg

ecce25daa574859dmed.jpg

52f0f1112ddd8389med.jpg

Polecam dołożyć dwa średniotonowe głośniki banga w tylną półkę jest wtedy wyraźnie głośniej.
Opublikowano

Napisz coś więcej - jakie to głośniki i jak podłączyć.

I czy warto dokładać.

Opublikowano

Oczywiście że warto, głośnik średniotonowy banga 8k9035709 musisz kupić dwa mi się udało kupić na alledrogo z wtyczkami za 160 zł plus do tego blendy pod banga kupiłem także na alledrogo za 200zł, jak masz ASS to w półce będziesz miał wycięcia na te głośniki. Mi słynny na A4klub Karol w Raszynie podpiął pod głośniki tylnych drzwi w okolicy kostki wzmacniacza. Niestety jedna blenda w aso kosztuje ponad 300zł a te co miałem to ciężko byłoby je przerobić. Jeszcze się zastanawiam na dołożeniem piętnastego głośnika w deskę rozdzielczą obok obecnego.

Opublikowano

Pomysł wart zastanowienia.

Może zrób osobny temat o tym.

Opublikowano

Jakoś nie mam zaufania do chińskich podrób, kiedyś kupiłem i się zawiodłem.

A przyciski szyb od polifta to już wymieniłem na orginalne :)

Opublikowano

Panowie, a te syczki nie powinny być podłączone pod wysoko tonowe głośniki? Wtedy robiłyby swoją robotę ponieważ podpinając je do średnio tonowego głośnika nie dają tego co powinny.

Opublikowano

W wersji bez B&O niskotonowe w drzwiach sa polaczone z wysokotonowymi w desce ,w wersji z B&O niskotonowe sa oddzielnie ,a w desce zamiast wysokich sa sredniotonowe i to z nimi polaczone sa wysokie (syczki) w drzwiach.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam trochę odgrzeje temat , chcę zamontować dwudrożne Hertz ESK 165.5 do drzwi przednich , mój obecny zestaw to niskotonowe w drzwiach i tweetery na podszybiu

"W wersji bez B&O niskotonowe w drzwiach sa polaczone z wysokotonowymi w desce " - gdzie jest zlokalizowane  połączenie o którym pisze kolega gdyż chce umieścić i podpiąć w drzwiach zwrotnice.

Opublikowano
W dniu 19.03.2018 o 19:47, werot napisał:

Witam trochę odgrzeje temat , chcę zamontować dwudrożne Hertz ESK 165.5 do drzwi przednich , mój obecny zestaw to niskotonowe w drzwiach i tweetery na podszybiu

"W wersji bez B&O niskotonowe w drzwiach sa polaczone z wysokotonowymi w desce " - gdzie jest zlokalizowane  połączenie o którym pisze kolega gdyż chce umieścić i podpiąć w drzwiach zwrotnice.

Te w podszybiu zostaw i tak badziewia prawie nie słychać. Dołóż w drzwi zestaw ze zwrotnicą i tweeterami w trójkątach od lusterek.