Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Pochwalę się, że udało mi się dzisiaj założyć servotronic i spryski. Niestety nie działa to tak jak powinno. Spryski sikają słabiej niż mój syn. Czy może to być wina za grubych węży?

Natomiast serwo ruszyło pięknie, ale w drodze do domu poczułem, że tak jakby przerywa (raz działa raz nie). Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu auta, przez chwilę działa, potem przerywa aż przestaje działać całkowicie. Macie jakieś pomysły?

---------- Post dopisany at 22:15 ---------- Poprzedni post napisany at 22:14 ----------

Jeszcze do kompletu padł mi dysk w laptopie i nie mam VCDSa.

---------- Post dopisany 22-02-2014 at 02:10 ---------- Poprzedni post napisany 21-02-2014 at 22:15 ----------

Udało mi się odpalić inny dysk i odczytać błędy.

02838 - Solenoid Valve for Servotronic (N119)

012 - Electrical Fault in Circuit

Freeze Frame:

Fault Status: 01101100

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 2

Reset counter: 1

Mileage: 130820 km

Time Indication: 0

Date: 2014.02.21

Time: 18:16:00

I co? Nie wierzę w śmierć zaworu. Co myślicie?

Opublikowano

A CP, którego jeszcze nie zdjąłem z mce?

Opublikowano

Proszę.

Friday,21,February,2014,21:31:36:10074

VCDS Version: Beta 11.2.0

Address 09: Cent. Elect. Labels: 8K0-907-063.clb

Control Module Part Number: 8K0 907 063 C HW: 8K0 907 063 C

Component and/or Version: BCM1 1.0 H22 0253

Software Coding: 260050950074A7010001000000001D0D001D060800000141000000

Work Shop Code: WSC 06325 000 00000

VCID: 2F69178FC5DD

2 Faults Found:

02095 - Component Protection Active

000 - -

Freeze Frame:

Fault Status: 01100000

Fault Priority: 1

Fault Frequency: 6

Reset counter: 216

Mileage: 130811 km

Time: 17:52:00

02838 - Solenoid Valve for Servotronic (N119)

012 - Electrical Fault in Circuit

Freeze Frame:

Fault Status: 01101100

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 2

Reset counter: 1

Mileage: 130820 km

Time: 18:16:00

Opublikowano

Od OCHRONY nie powinien walić blad servotronica , mam nadzieje ze dobrze kabelki podpiałes i zakodowałes :wink:

Opublikowano

Chyba dobrze skoro chwile działa. Zdejmę CP, sprawdze kable, ale cienko to widze. Dzięki Grzegorz, a co myślisz o spryskach? Za grube węże?

Opublikowano
Chyba dobrze skoro chwile działa. Zdejmę CP, sprawdze kable, ale cienko to widze. Dzięki Grzegorz, a co myślisz o spryskach? Za grube węże?

Może gdzieś przy składaniu zagiął się wąż i nie ma ciśnienia albo pompka jakaś słaba

Opublikowano

Pompka działa, spryski się wysuwają tylko kiepsko pryska. Sxczególnie ten sprysk dalej od pompki.

---------- Post dopisany at 13:59 ---------- Poprzedni post napisany at 10:57 ----------

Przyjrzałem się temu serwo jeszcze raz i powiem tak, działa pięknie po odpaleniu, bez jazdy. Jak ruszam autem, zaczyna przerywać, aż wyłącza się całkiem. Hmm...

Opublikowano

Pany ktoś byłby chętny na kierownicę ściętną z polifta ? pasuje na 100% do A4 kiera scięta bez poduchy używana, ale jak nowa zero przetarć etc. Skóra performowana czarna nić. Kierownica S-line oczywiście. Są 2 szt cena 900zł wiecej szczegolow na PW

Opublikowano
Pany ktoś byłby chętny na kierownicę ściętną z polifta ? pasuje na 100% do A4 kiera scięta bez poduchy używana, ale jak nowa zero przetarć etc. Skóra performowana czarna nić. Kierownica S-line oczywiście. Są 2 szt cena 900zł wiecej szczegolow na PW

Performance

Perforacja

Opublikowano

Performance

Perforacja

Skry luksusowe, meblowe. Skra obiciowa, tapicerska, samochodowa - Hurtownia skr Marwal

---------- Post dopisany at 23:05 ---------- Poprzedni post napisany at 23:05 ----------

Ktoś chętny ? została jedna sztuka może za 800-850zł by poszła.

Opublikowano

Jak by ktoś miał i chciał wymienić rolety tylnych boczków z sedana na avanta to proszę o kontakt. Nie chce mi się szukać nowych i moich sprzedawać a te które mam z Avanta nie bardzo mi się do ramki w sedanie układają.

Opublikowano
Jak by ktoś miał i chciał wymienić rolety tylnych boczków z sedana na avanta to proszę o kontakt. Nie chce mi się szukać nowych i moich sprzedawać a te które mam z Avanta nie bardzo mi się do ramki w sedanie układają.

Szukaj nowych, ja wezmę od Ciebie te. Jaki kolor?

(Tarcze poszły?)

Opublikowano

Kto ma 3G High w sedanie i pomoże w sczytaniu kodowania.

Nadal mi nie wyświetla się regulacja podgrzewania foteli, brak komunikacji z FIS. Tylne głośniki grają tylko wysokie tony. Mój 3G High nie ma suba ani banga. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano

Janusz jutro jestem u Ciebie po pakiet oświetlenia to pogadamy o boczkach i może coś uda się wskórać z 3GMMI bo mam HIGHa ale w avancie:wink: