Wąski Opublikowano 19 Lutego 2008 Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam może to pomoże wam i zaszczędzi czasu kasy i nerwów.W moim A4 zaczęły ciężko poadać drzwiczki od schowka ,aż do czasu pęknięcia zawiasu.Okazało się że jest to częsta wada.System opadania jest tak zrobiony jak strzykawka.Guma twardnieje i nie ma odpowiedniego poślizgu.Próbowałem smarować czyścić i nic nie pomogło.Pozostała wymiana amortyzatorka koszt ok 60-70 zł w ASO. Piszę bo mnie nie obeszła naprawa i kupa zachodu.Chciałem zaznaczyś że występuje taki problem i można go w porę zaradzić.
Flyer Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 A masz pewnosc, ze cos Ci peklo? U mnie np. wypadl taki plastyczek maly przez co klapa schowka opada od razu, a nie dwustopniowo jak dotychczas...
Wąski Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Opublikowano 20 Lutego 2008 Tak bo klapka odpadła z jednej strony pękł zawias.A przyczyną był wadliwy tłoczek spowalniający opadanie klapki. :th: Udało mi się to naprawić.
basen Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 a mozesz na[pisac jak to naprawic? Tez mam ten sam problem i chcialem ten zawias jakos kleic ale skoro piszesz ze to sa grosze w ASO to chyba pokusze sie na wymianke.
Michał-S-Line Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 Mi tez pękł zawias z prawej strony... NIe wiem z ktorej jest ten system... Co robic kleic czy da sie to jakos wymienic?? W ASO?? Klapka opada mi z prawej... Co trzeba wymienic?? Całą klapke czy zawias?? Opłaca sie kleic(da sie wogole??) pomóż!
Wąski Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Opublikowano 4 Marca 2008 Proszę bardzo.Udało nam się z kolegą naprawić i myślę że powinno to pomóc. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26422.0 :th:
vanx Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Dlaczego nikt nie napisze co zrobić, żeby schowek otwierał się prawidłowo, a nie jak u mnie - ciężko. Nie chcę czekać aż się urwie. Powiedzcie co z tym tłoczkiem można zrobić, żeby lepiej działał. Czy tylko zakup w ASO i wymiana?
Flyer Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 vanx, wpadnij na spota w warszawie (fort wola) to Ci pomozemy...
Wąski Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Opublikowano 13 Marca 2008 Ja myślę że warto wymienić.Próbowałem naprawy i na krótko pomagało.Koszt ok 70 zł w ASO :th:
vanx Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Dzięki Flyer za zaproszenie na spocik, ale chyba jeszcze nie tym razem, jeszcze nie mam i do wtorku raczej nie będę miał wszystkich papierów do mojego autka. Następnego spotkania nie opuszczę. Ze schowkiem to nic pilnego, bo jeszcze go nie używam.
Flyer Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Nie kupuj nowego schowka, naprawde szkoda tego worka pieniedzy... Podejrzewam, ze zrobilo Ci sie to samo co mi niedawno - chwila roboty jesli adaho bedzie taki laskaw
boberek Opublikowano 14 Marca 2008 Opublikowano 14 Marca 2008 tak tak naprawimy naprawilismy u MALIKA , LEXPARA i u Flyera u siebie sam naprawiłem jak to sie mówi trzeba mić łeb jak sklep :polew:
Flyer Opublikowano 14 Marca 2008 Opublikowano 14 Marca 2008 Ja mam nadal zepsuty... i nawet nie chce zebyscie mi naprawiali Sorry za OT.
Wąski Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Opublikowano 14 Marca 2008 Ale naprawiliście schowek czy amortyzatorek?
Wąski Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Opublikowano 14 Marca 2008 hmm amortyzatorek i działa? zdradz tajemnicę jak?
boberek Opublikowano 14 Marca 2008 Opublikowano 14 Marca 2008 WD40 albo smar w spreju zapytaj sie ADAHO on uzywał jakiegos płynnego teflonu czy cos
Wąski Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Opublikowano 14 Marca 2008 Zobaczymy na jak długo.Ja użyłem wazeliny technicznej i nie pomogło.Co poradzić :th: Po sprawie juz
McPiv Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 U mnie wcale nie opada. Muszę go delikatnie ciągnąć, żeby otworzyć, jak przestaje to nawet nie drgnie do dołu. Przy zamykaniu wszystko ok. Flyer, kiedy te spoty w forcie Wola?
fayera Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 U mnie też ciężko opada,nie pomagam mu,chyba że się spieszę,trwa to około 30 sek. zanim opadnie całkowicie.Nie patrzyłem jeszcze,ale da radę spsiukać ten tłoczek bez demontażu schowka?/??
Rekomendowane odpowiedzi