Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] CB radio po podłączeniu proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja Ci nie mówię o wyciąganiu anteny tylko samego radia i podpięcie go do kogoś innego do innej anteny na przykład do stacji kolegi.[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 10:15_________________________________________________Jeszcze jedno ile masz tego kabla?

Opublikowano
  • Autor

3,6m a przełożenie radia coś da?

Opublikowano

powinno wystarczyć. Miałem wcześniej takiej samej długożsi kabel to jak miałem pod podłokietnikiem radio to dostawała antena do połowy tylnej szyby więc jesli radio położysz z tyłu na siedzeniu to wystarczy żeby postawić na dachu. Może nie na środku ale spokojnie wystarczy. Z resztą jak poprowadziłes kabel pod kanapa to ja się podnosi w 2s więc zyskasz znów na długości kabla. Tak czy inaczej da rade sprawdzić.

Co do kabla to polecam sobie kupić 6m kabla jak ja, radio w schowku nad nogami kierowcy i kabel progiem poprowadzony i jest jeszcze zapas i żadne kable sie nie będa walały po samochodzie co mnie wpieniało strasznie.

Opublikowano

panowie zerknicje na to odciołem końcówkę i jest taki kabel:

http://imageshack.us/photo/my-images/684/50992020.jpg/

teraz jest sam drut do owinięcia sobie np z drugim kablem a wcześniej przed odcień ciem był taki czubek jak by zrobiony z lutu:

http://imageshack.us/photo/my-images/820/aa2hk.jpg/

ma to odcięcie jakiś wpływ na odbiór?

jeśli nie będzie łączyło to będzie kupa. Jak wymieniałem kabel to zrobiłem tak:

1) odetnik kawałek żeby nie było porozwlekanych kabelków ze 2cm

2) tą żyłę środkowa trzeba zostawić z pół centymetra i ją zalać cyną żeby była tak jak na jednej z twoich fotek

3) ten oplot zewnetrzny odkrywasz tez z pół cm i odwijasz jakby na izolacje

4) we wtyczce najlepiej udrożnić otwór żeby przełożyć przez niego be zalana środkowa żyłę a ta oplotka będzie stykac się z obudowa wtyczki

5) i jak przełożysz to najlepiej zalutować ten koniuszek w tej wtyczce

wiem że w oryginale sa zostawione same druciki miedziane ale tak zalutowane gwarantuje dobry styk.

jak zarobisz to może sie okaże że będzie już ok :rolleyes:

Opublikowano

Ciężka kombinacja idzie :polew: pisałem Ci żebyś zapytał o radę na forum CB tam są dużo lepsi spece od nas i naprawde dużo mi pomogli jak zaczynałem zabawę z CB jakieś 4 lata temu.

Opublikowano

Ciężka kombinacja idzie :polew: pisałem Ci żebyś zapytał o radę na forum CB tam są dużo lepsi spece od nas i naprawde dużo mi pomogli jak zaczynałem zabawę z CB jakieś 4 lata temu.

jaka ciężka kombinacja? napisałem tylko o tym jak wyciągnąć antene na dach i jak zarobić wtyczke :mysli:

Opublikowano

miałem na myśli odcinanie wtyczki przez kolegę

Opublikowano
  • Autor

mam takie pytanie do 35/40 zł jaki swr kupic byle by można w miarę dobrze ustawić antenę?

Opublikowano

Da bo jeżeli radio u kogoś będzie działać OK to wina jest anteny lub zwarcia na kablu.[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 13:05_________________________________________________http://allegro.pl/reflektometr-miernik-cb-df2462-swr-kabelek-2wt-i1813204377.html

Może być takie coś

Opublikowano
  • Autor

a drugie pytanie sprawdziłem radio tak odłączyłem antenę od radia i włączyłem silnik ustawiłem na radiu by szumiało i naciskam klakson i nic włączam silnik i nic a jak podpoiłem ino antenę to już klakson słychać przy włączeniu słychac szum przez chwile itp i teraz czego wina? anteny? styka sie z czymś? idzie blisko czegoś? prosze o pomoc

Opublikowano

a drugie pytanie sprawdziłem radio tak odłączyłem antenę od radia i włączyłem silnik ustawiłem na radiu by szumiało i naciskam klakson i nic włączam silnik i nic a jak podpoiłem ino antenę to już klakson słychać przy włączeniu słychac szum przez chwile itp i teraz czego wina? anteny? styka sie z czymś? idzie blisko czegoś? prosze o pomoc

na szumy z instalacji powinno pomóc podłaczenie CB bezpośrednio do akumulatota.

Opublikowano

na szumy z instalacji powinno pomóc podłaczenie CB bezpośrednio do akumulatota.

Nie zawsze pomaga,a co do radia to tak jak ktoś już pisał podłącz je w innym samochodzie i sprawdz.

Opublikowano
  • Autor

CB JEST PODŁĄCZONE BEZPOŚREDNIO POD AKU ALE BEZ ANTENY NE SŁYCHAĆ W NIM KLAKSONU A JAK SIĘ PRZYKRĘCI ANTEN TO JUŻ SŁYCHAĆ

Opublikowano

Jest jeszcze opcja trefnego przewodu, jeśli to nie radio to tylko to zostaje

:gwizdanie:[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 13:42_________________________________________________Zadałeś to pytanie na forum które Ci podałem?

Opublikowano

CB JEST PODŁĄCZONE BEZPOŚREDNIO POD AKU ALE BEZ ANTENY NE SŁYCHAĆ W NIM KLAKSONU A JAK SIĘ PRZYKRĘCI ANTEN TO JUŻ SŁYCHAĆ

To normalne(zakłucenia) że będzie słychać klakson jak i pompkę od spryskiwaczy gdy antenę podłączysz.

Opublikowano

Ja nie mam zestrojonej anteny i nie słyszę takich rzeczy więc to nie jest normalne.

Nico przyatakuj z tym na forum CB na 100% znajdzie się ktoś kto Ci pomoże to raz , dwa pewnie jak poszukasz to znajdziesz ludzi którzy mieli taki problem. :gwizdanie:

Opublikowano

Może i niech szuka pomocy na tamtym forum,sam jestem ciekaw co mu doradzą.

Opublikowano

ostatnimi czasy jakoś tam nie zaglądam ale, kiedyś mocno prosperowało i można się było dowiedzieć wielu rzeczy , pewnie nadal tak jest :mysli: