Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Wstawienie innej plecionki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakie mogą być skutki wstawienia innej plecionki,mniejszej niż była?

Opublikowano

Może to powodowac zmniejszenie mocy, wszystko zalezy o ile mniejsza.

Opublikowano

a czy będzie tak samo tłumić drgania? średnica w środku taka sama tylko krótsza jest trochę i obudowa mniejsza

Opublikowano

Cześć kolego, plecionka jak plecionka, krótszych niż miałeś nie ma, a ta nowa wydaje się krótsza bo po wycięciu starej odpadły tez spawy, tak się domyślam, generalnie im dłuższa tym lepsza, lecz nie zawsze bo w Audi siatka nie tylko tłumi drgania, ale też trzyma wydech na swoim miejscu. według mnie wystarczy 55/100

Opublikowano

kupiłem całą rurę kolektorową z nową plecionką żeby własnie nie spawać nic i jest mniejsza niż była,mam nadzieję że nic sie przez to nie stanie

Opublikowano

Wszystko bedzie OK.

Opublikowano

koelgo jakie miałeś objawy?? padniętej Plecionki :hi:

Opublikowano

śmierdziało i przedmuchy na spawach, brzęczenie też ale nie mam kata to i zostało, nie wiem chyba trzeba będzie wycinać puszkę i jakiś tłumik przelotowy wstawić bo już nie mam sił do tego wydechu

Opublikowano

u mnie objawy to rano jak odpale to na ssaniu jak chodzi to słysze takie strzelanie z pod samochodu...., trzęsie silnikiem i chyba Budą po ok min już nie trzęsie ale jak przygazuje nadal jest ten przykry dzwięk najciekawsze jest że jak poprzedniego dnia pojeżdrze tak agresywnie wydech sie rozgrzeje to nie ma żadnego buczenia (nawet tego spowodowanego brakiem kata) i następnego dnia odpalam i chodzi też ciszej... Sam już nie wiem co jest grane