krejzik Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Witam wszystkich. Piszę,bo ręce mi już opadają. Przepala mi się bezpiecznik nr 5,a po chwili zapala kontrolka oleju z napisem sensor.Po spaleniu bezpiecznika nie chodzi navi i parktronik.Więc oczywiście tapicerkę bagażnika zdjąłem odłączyłem kostki od parktronika,od czytnika navi i od sensora oleju w misce olejowej ale dalej lipa i przepala bezpiecznik. Co można jeszcze zrobić,przepatrzyłem w miare możliwości wiązki kabli w komorze silnika i są raczej ok.Vag nie zgłasza żadnych innych błędów. Macie może jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?
tomek20stencel5 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Może jest gdzieś zwarcie w wiązce od czujnika z miski? Sprawdź tą wiązkę.
krejzik Opublikowano 16 Września 2011 Autor Opublikowano 16 Września 2011 Ale jak to zmierzyć? kabelki idą w peszelku więc diagnostyka wzrokowa odpada.
Musashi Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 odlacz aku, i sprawdz czy pomiedzy zlaczami bezpiecznika nr 5 a masa jest zwarcie. sprawdz przejscia wiazek przez nadwozie,
krejzik Opublikowano 18 Września 2011 Autor Opublikowano 18 Września 2011 Zmierzyłem, ale zwarcia nie pokazuje.Co dalej Jakiś schemat by się przydał.
Rekomendowane odpowiedzi