Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Słychać lekkie syczenie, okolice EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kiedy zmieniłem egr na nowy mam jakieś wątpliwości co do jego działania, chodzi mi o to że czasem słyszę delikatne przepływanie powietrza lub syczenie zależy od obciążenia. Nie jest to nieszczelność bo ta brzmi inaczej, poza tym ostatnio miałem taką więc "jestem w temacie"

Zrobiłem BS 003 czy na jego podstawie można powiedzieć że egr działa? Nie mogłem zrobić dynamicznego bo bateria mi padła :wallbash:

Dodam że czasem auto zostawi szarego bączka który jest dość drapiący w gardle i oczach

BS

Grupy: 003 - http://vaglog.rtnet.pl/aju2003_57475.html

Opublikowano

Masz gdzieś nieszczelność na wężyku podciśnienia bo w trybie ON pokazuje z początku zbyt dużą wartość masy powietrza.

Opublikowano

chodzi o ten wężyk co wchodzi "na górze" a nie o ten co steruje klapą w egr tak?

Opublikowano

wkleiłeś tylko log 003 BS więc nie wiem czy nieszczelność będzie tylko na tym co wchodzi na srebrny siłownik zaworu EGR czy nieszczelność będzie gdzieś indziej ale z całą pewnością nie ma na to wpływu nieszczelność wężyka dochodzącego do siłowniczka plastikowego zamykającego klapę gaszącą bo tam nie ma podciśnienia jak silnik pracuje. Podciśnienie dopiero idzie do siłowniczka klapy podczas gaszenia silnika.

Opublikowano

dzięki Sztomel, jak po wymianie się nic nie zmieni to wkleję komplet logów :hi:[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2011, 09:16_________________________________________________odkręcam osłonę, pięknie wężyk idzie w dół.... a tu nagle wchodzi na plastikową rurkę i dalej jest plastikową rurką, ona ma jakiś nr można ją kupić? :rolleyes:

Opublikowano

Która rurka i co z nią, że chcesz kupować następną ?

Opublikowano

w moim AJM wężyk podciśnieniowy ma może 10 Cm po czym łączy się z plastikową rurką która idzie w prawą stronę silnika, nawet nie wiem gdzie bo nie widzę a że była niedziela to głupio było mi szukać...

Zmieniłem ten krótki wężyk co ciekawe miał większą średnicę niż ten od gruszki turbo dobrze że znalazłem w niedzielę takie wężyk :rolleyes: ale nic kompletnie się nie zmieniło

Opublikowano

Może Ci się przyda :) :

Bez_tytu_u.jpg

ajm_02_03.jpg

Opublikowano

dzięki za rysunki :good:

Temat ogarnięty, rurkę kupiłem nową (przetarła się minimalnie w jednym miejscu)