ZAN Opublikowano 5 Października 2006 Opublikowano 5 Października 2006 Witam,stronka firmy angielskiej tuningujacej co http://www.celtictuning.co.uk/index.html o tym myslicie?
Pikuś Opublikowano 5 Października 2006 Opublikowano 5 Października 2006 Kolego drogi nie kazdy zna angielski. Trudno tez pisac o kims na podstawie strony internetowej. W Polsce wiadomo kto dobrze robi i takie osoby sie poleca.
ZAN Opublikowano 5 Października 2006 Autor Opublikowano 5 Października 2006 Tak rozumiem,ale chodzi o slowo maping,czyli tuninng bez instalacji czipa w eku.Podobno jest to nowoczesniejsze od chipa.Z 1.8T uzyskuje sie do 225 kucykow.W mailu od nich dowiedzialem sie ze bedzie mnie to kosztowac 380 funtow,przyjada pod dom i to zrobia.Jezeli przez 14 dni odwidzi mi sie lub bede niezadowolony calkowity zwrot kasy i przywrocenie osiagow fabrycznych.
Pikuś Opublikowano 5 Października 2006 Opublikowano 5 Października 2006 Tak rozumiem,ale chodzi o slowo maping,czyli tuninng bez instalacji czipa w eku Czyli inaczej chodzi o chip po przez zlacze OBD :?: Bo jakos innego sposobu nie widze. To samo robia i u nas.
damos Opublikowano 6 Października 2006 Opublikowano 6 Października 2006 ale chodzi o slowo maping,czyli tuninng bez instalacji czipa w eku.Podobno jest to nowoczesniejsze od chipa Marketingowy bełkot. Mapping to zmiana map. Sposób realizacji - czy to przez wymianę chipa na taki z nowymi mapami (starsze auta) czy przez wgranie map przez złącze OBD (nowsze auta) - nie mają wpływu na osiągnięty rezultat. W obu przypadkach komp sterujący pracą silnika dostaje nowe parametry w-g których steruje jednostkją napędową. A właśnei to decyduje o wzroście mocy. uzyskuje sie do 225 kucykow.W mailu od nich dowiedzialem sie ze bedzie mnie to kosztowac 380 funtow,przyjada pod dom i to zrobia No tak... nawet na hamowni nie sprawdzą, czy tłoków nie wypalą :/ I ciekawe, jak zmierzą uzyskaną moc ?IMHO - trzymać się od nich z daleka
ZAN Opublikowano 7 Października 2006 Autor Opublikowano 7 Października 2006 Masz racje,takie rzeczy trzeba od razu sprawdzac na hamowni, tacy akwizytorzy to chyba nie sa wiarygodni
Gość Tomboy Opublikowano 7 Października 2006 Opublikowano 7 Października 2006 Masz racje,takie rzeczy trzeba od razu sprawdzac na hamowni, tacy akwizytorzy to chyba nie sa wiarygodni nie zawsze tak jest ze potrzebny jest zakład - ale hamownia po programie na pewno
damos Opublikowano 7 Października 2006 Opublikowano 7 Października 2006 Teoretycznie mogą przyjechać z własną "hamownią" - urządzeniem podczepianym do koła i odpowiednim komputerkiem - po wprowadzeniu masy auta, średnicy koła i przełożenia głownego pozwala toto "hamować" auto na drodze - czyli w warunkach "bojowych". Jednak na drodze publicznej to nie jest dobra rzecz :twisted: Szcególnie w GB, gdzie radarów jest czasem więcej niż ładnych kobiet :razz:
poziek Opublikowano 7 Października 2006 Opublikowano 7 Października 2006 kolego a możesz mi powiedzieć czy pytali cie o kod silnika?? Jaki masz kod silnika?? 225 KM jest IMHO astronomiczną wartością....
adamooo Opublikowano 7 Października 2006 Opublikowano 7 Października 2006 Chyba chodziło im o silnik od TTki..po leciutkich modyfikacjach...
ZAN Opublikowano 7 Października 2006 Autor Opublikowano 7 Października 2006 nie pytali o kod silnika,tylko rodzaj silnika,rok produkcji,model audi
poziek Opublikowano 7 Października 2006 Opublikowano 7 Października 2006 a niech mnie może takie cuda to tylko na wyspach u nas jeszcze tego nie ma:) powodzenia z tym mapingiem ODRADZAM!!! ewentualnie jak sie zdecydujesz to pokaż wyniki z hamowni
ZAN Opublikowano 7 Października 2006 Autor Opublikowano 7 Października 2006 Raczej chyba sie nie zdecyduje.W przyszlym roku wybieram sie niunia do Polski i jak cos to zrobie chipa w Polsce w dobrym renomowanym warsztacie.Mam na mysli Godula motorsport.
Wihajster Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 Godula motorsport. rozumiem ze te usmiechy maja podwazyc opinie o tej firmie jako ze niby jest dobra
ctv Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 poprostu sie usmiechamy,miła atmosfera dobrem ogółu
damos Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 Raczej chyba sie nie zdecyduje.W przyszlym roku wybieram sie niunia do Polski i jak cos to zrobie chipa w Polsce w dobrym renomowanym warsztacie.Mam na mysli Godula motorsport. Jesli jestes z Krakowa, to moge ci polecic TTC. U Daniela wielu ludzi chipowalo i nie narzekali.
Rekomendowane odpowiedzi