Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDG] Problem z stopem (brak)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż spotkała mnie dziwna sytuacja.

Po palących się postojówkach, spaliła mi się raz żarówka stopu w tylnej lewej lampie, oraz po jakims czasie fis podawał brems licht czy coś :blink:takiego więc myśle że znowu żarówka tym razem w prawej tylnej a tu się okazuj iż żarówka nie przepalona, bezpiecznik cały (bodajże nr 14 10A) wymieniałem żarówki i nic jak nie było stopu tak nie ma. Moje pyt co mózna jeszcze sprawdzić dlaczego nie mam prawego stopu ?? lewy jest

Opublikowano
  • Autor

kurde a możesz troche jaśniej jak sprawdzić i gdzie on jest ?? :)

Opublikowano

Włącznik pod pedałem hamulca.Sprawdź go,czy sie nie przybrudził,może wilgoci dostał,albo po prostu padł.

Opublikowano

...czujnik hamulca masz przy pedale - najwygodniej będzie zdjać trochę plastików i wtedy go zobaczysz - to najprawdopodobniej czujnik w niebieskim kolorze. Zdemontowanie go nie jest problemem. Montaż wymaga nieco wprawy - poczytaj o tym na forum.

p.s a może świeci ci się na konsoli jakaś kontrolka?

Opublikowano
  • Autor

No ale jak padł to jeden stop jest a drugiego nie ma ??

nieraz zapala mi sie napis brems licht czy cos w tym stylu ale nie zawsze zapala sie jak wcisne hamulec

Opublikowano

...a żarówki masz odpowiednie? Włókna mają odpowiednią rezystancje?

Opublikowano
  • Autor

boże nie wiedziałem że to takie istotne

Opublikowano

boże nie wiedziałem że to takie istotne

Może jedno wloknowe zarowki wlozyles ? :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

no na stopie mam jedno wloknowe

Opublikowano

no na stopie mam jedno wloknowe

A nie powinny byc dwu włoknowe ?

Opublikowano
  • Autor

raczej nie[br]Dopisany: 24 Luty 2008, 23:10 _________________________________________________cholerka a teraz miałem dzisiaj cały czas stopy obydwa i nic na fis nie alarmowało może gdzieś coś nie łączy / raz nawet nie miałem pozycyjki ale puknołem w leflektor i sie zapalila (jak w polonezie caro :naughty:) chyba coś nie łączy.........

Opublikowano

Wyjmij z zatrzasków płytke na której są żarówki i zobacz stan połączeń z żarówkami, przeczyść kostke wtykową (zobacz wewnątrz styki) ewentualnie czy niema oderwanych ścieżek lutowych.

Opublikowano
  • Autor

ok dzisiaj to zrobie i oblukam co jak tam jest[br]Dopisany: 27 Luty 2008, 07:30 _________________________________________________jednak jutro to zobacze ale dzisiaj zapaliła mi się kontrolka ABGAS KONTROL SYSTEM i nie gaśnie o zgorozo, :sick3:w ksiazce a raczej w internecie doczytalem ze to cos z kontrola spalin , nie wiem czy tdi ma sonde lambda pewnie się nie dowiem bez komputera

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

raczej nie[br]Dopisany: 24 Luty 2008, 23:10 _________________________________________________cholerka a teraz miałem dzisiaj cały czas stopy obydwa i nic na fis nie alarmowało może gdzieś coś nie łączy / raz nawet nie miałem pozycyjki ale puknołem w leflektor i sie zapalila (jak w polonezie caro :naughty:) chyba coś nie łączy.........

U mnie wczoraj zapaliła sie kontrolka (napis) BREMS LINK - w miejscu gdzie zawsze sa pomiary temperatury i spalanie....po chwili BREMSE LICHT - na górze wyświetlacza gdzie zawsze pokazywane sa stacje radiowe lub CD :/

Sprawdziłem i faktycznie stopy w lampach NIE swieciły :/ natomiast 3ci stop na klapie swiecił normalnie.

Podociskałem bezpieczniki i wszystko wróciło do normy - na jak długo ??????

Kolejnym zaskoczeniem było dla mnie dostanie sie do zarowek tylnych lamp (AVANT) :/

Jakiez było moje zaskoczenie gdy po otworzeniu klapy i bocznych zaslepek schowwków nie mogłem dostac sie do zarówek :/ :/ ;( Dopiero dzis wyczytałem ze trzeba srubsztaka odkręcic i lampe wyciagać :/

Coz to za problemy w nowych autkach :/

Opublikowano

/Włącznik stopu sprawdź/ :polew:

Włącznik nie załącza stopu prawego i lewego osobno! Sprawdż złącza przy lampie.