Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] RNS ... problem z navi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiec zapakowałem dzisiaj z rana RNS'a ... podjechałem do znajomego żeby podmienić piny CANowskie na kostkach i .... działa generalnie ale tylko radio.

brakuje w dalszym ciągu - komunikacji z zegarami - FIS off :confused4:

Navi nie ma sygnału - na VAGu komunikat - brak sygnału i brak zasilania wzmacniacza anteny GPS

Chyba czeka mnie wizyta w navi serwis. Ktoś wspominał na spocie że jest też jakiś magik w okolicach Fortu Wola - bede wdzieczny za namiar.

PODZIĘKOWANIA dla Boberka,Alvaro i Łukaszar za okazaną pomoc :drunk: :drunk: :drunk:

Lukasz :kwasny: z powodu licencji ...

Opublikowano

kurde lipa totalna :( cały dzień zachodu i tak nie działa :(

niby takie proste a tu d.... blada :(

Adaś nie martw sie bedzie gitara :) tylko musi ktos na to looknąc fachowym okiem

a ten kontakt to i mi by sie przydał ;)

Opublikowano
  • Autor

no nic - pojade do navi sevisu . za komplet z kostkami i podłączeniem 200 pln, kostki mam ale karwa do poniedziałku bez navi :polew:

Opublikowano

Adaho!

Jedż do Naviservice do Józefoowa ul Graniczna 81j (za składem budowlanym).

Za "zrobienie" dopasowanie kosza 2 din zapłaciłem 300 zeta (u mnie był 1 din), instalacji can + przeprogramowanie zapłaciłem 190 zeta. Na połczyńskiej biorą 500 prawie tyle samo, ale niestety nie dodzwoniłem sie do nich(nikt nie odbierał telefonu).Ponadto fachowiec nie musi się reklamować, co robią ci z Połczyńskiej.

Teraz jestem w szoku :shocked:, bo to hula jak nie wiem co :dance:.

Facet (właściciel) Naviservice to naprawdę fachowiec. Tak na marginesie to u mnie było roboty huk.

Robili od 8.00 do 16.30.

Niżej masz namiary

NAVISERVICE - KRZYSZTOF BYKOWSKI

05-410 Józefów, ul. Graniczna 81 J

tel. +48 22 789 17 63; fax +48 22 789 62 51

kom. 0501 749 601

Opublikowano

Lexpar mi za założenie powiedzili 590 zł :(

wiec ja bede rezał sam do momentu jak stane :P i nie bede wiedział co mam zrobić :)

Adas jak bedziesz w NAVI Serwisie to daj znac to mi kupisz kostke 26 pinową :P i antene GPS

albo razem pojedziemy ;P

Opublikowano
  • Autor

Adaho!

Jedż do Naviservice do Józefoowa ul Graniczna 81j (za składem budowlanym).

Za "zrobienie" dopasowanie kosza 2 din zapłaciłem 300 zeta (u mnie był 1 din), instalacji can + przeprogramowanie zapłaciłem 190 zeta. Na połczyńskiej biorą 500 prawie tyle samo, ale niestety nie dodzwoniłem sie do nich(nikt nie odbierał telefonu).Ponadto fachowiec nie musi się reklamować, co robią ci z Połczyńskiej.

Teraz jestem w szoku :shocked:, bo to hula jak nie wiem co :dance:.

Facet (właściciel) Naviservice to naprawdę fachowiec. Tak na marginesie to u mnie było roboty huk.

Robili od 8.00 do 16.30.

Niżej masz namiary

NAVISERVICE - KRZYSZTOF BYKOWSKI

05-410 Józefów, ul. Graniczna 81 J

tel. +48 22 789 17 63; fax +48 22 789 62 51

kom. 0501 749 601

Dzięki - pojade do nich w poniedziałek bo położyłem się na GPS'ie. Can jest, wszystko działa jak należy tylko sygnału nie ma na antenie.

Nie ma problemu Piter - dam Ci znać na którą się umówiłem :th: i jak bede to odrazy to wezme

Opublikowano

Miałeś tą małą nawigacje, czy nie miales wogole? Jesli dobrze pamietam to antene gps mozna wykorzystac z tej istniejacej.

Opublikowano
  • Autor

Miałeś tą małą nawigacje, czy nie miales wogole? Jesli dobrze pamietam to antene gps mozna wykorzystac z tej istniejacej.

miałem Navi Plus DX i antena na niej chodziła ... może coś na kostkach jest porąbane ??

Opublikowano

wiesz to ja tez chetnie bym podjechał :P razem z toba wiec czekam na godzine :P i moze ja sie zpracy zerwe :P i pojade z toba ;P [br]Dopisany: 24 Luty 2008, 11:48 _________________________________________________ja bede miał dwie działajace navi :P

bo fabrycznie mam małą :P ale nie bede jej wyjmował ;P bo ona idzie po can ;P

a DXa podałcze przez gale ;P

kilka pinów trzeba poprzepinac i bedą banglały dwie :P

Opublikowano

Piotrze!

To dziwne, że od Ciebie chcą więcej brać i za kosz i za montaż, ale może wyglądasz na takiego, który ma kasę :polew: :polew: :polew:

Ale wyliczył Ci za co ile miałbyś zapłacić?

Z tego co wiem to Ty masz chyba cana, więc skąd się wzięło 590 zeta :mysli:

Opublikowano

ja nie wiem mam jakiegos pecha :)

ale kosz przełoze sobie sam

i dopiero moze do nich pojade ;) ale to zobacze jeszcze bo wydaje mi sie ze sam ogarne kostki :P

ale to sie zobaczy wszystkoz alezy od pogody ;P [br]Dopisany: 24 Luty 2008, 15:49 _________________________________________________wyliczyłmi za wymiane kosza za kable robote oraz podpiecie tego wszytskiego

powiedziąłem mu ze mam mała navi a on ze to nie zmienia faktu bo to oddzielne urządzenie

a za jakis can adapter powiedział mi 400 zł

ale ja mam can wiec nie za bardzo to wszytsko rozumiem pojede do nich jutro

jak bedzi etam Adaho

i wtedy pogadam i powiem o co chodzi

Opublikowano

No więc właśnie. Wydawało mi się, że Ty masz cana.

Ale to i tak 400 to strasznie dużo.

U mnie cana nie było i za podłączenie navi do zegarów + przeprogramowanie zapłaciłem tylko 190

Opublikowano

no to dla mnie dziwne jak ja can mam poprowadzone do radia CAN LOW i CAN HIGH nie rozumiem tego :(

no nic nie musi mi działac ta navi z zegarami :) bo na zegarach bedzie działac ta co mam :P ta co bede miał moze działac

bez FISa :) nie przeszkadzami to :)

to co bede umiał montuje sam :) jak juz rozłoze recei nie bede wiedział jak dalej to wtedy bede jezdził i szukał

ale z doswadczenia wiem ze DX potrzebuje tylko gali wiec sobie ją gdzies znajde przy zegarach pocziagne do Navi i bedzie chulac :P tylko po impulsowo a nie po can :P zreszta nie wiem zobacze jak to wyjdze najpierw to chce zamontowac to zeby to juz siedziało :)

a potem bede dumał

moze poprostu ja nie wiem o jakiego cana chodzi ;P

Opublikowano

Piotrze!

Obyś nie przekombinował :(

Opublikowano
  • Autor

no więc wróciłem z Naviservis'u - zmieniarka HULA, komunikacja z zegarami jest ale navi jakoś nie może wystartować ;(

Opublikowano

Jak to nie moze wystartowac? Co sie dzieje? Co powiedzieli Ci w NAVI Service?

Opublikowano
  • Autor

Jak to nie moze wystartowac? Co sie dzieje? Co powiedzieli Ci w NAVI Service?

jak byłem to powiedzieli że trzeba z 10 km przejechać bo musi się skalibrować. Przejechałem 20 i nic. Dzwoniłem - mówią że trzeba jeszcze raz podjechać to sprawdzą styk antenowy albo w radiu jest coś uszkodzone ... ale tak też nie pasi bo działało

Opublikowano

jezu kochany ale masakra :(

zamontowac RNSa to pikuś

a tu wcale nie takie hop siup :(

mi jeszcze walka z DXem została :( [br]Dopisany: 25 Luty 2008, 11:57 _________________________________________________

Piotrze!

Obyś nie przekombinował :(

w navi servisie powiedzieli ze sie da tylko

DX bedzi echodził po GALI

i nie bedzie wyświtlało na wyświetlaczu :)

wiec loozik

Opublikowano

U mnie z kolei jak ktoś dzwoni to wyślwietla numer telefonu a nazwy nie. To się jakoś ustawia?

Opublikowano
  • Autor

Dobra .. wkońcu finał :notworthy: pojechałem jeszcze raz do NS .. wyjeli radio i okazało się że wtyczke od anteny GPS urwali rano ... wymienili na nową i navi-RNS ożyło :th:

koniec rezania w tym temacie u mnie. Teraz czekam na bliźniaka - Piotus w sobote możemy kosz wsadzać :th: