Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Fotel kierowcy wielki problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojęcia dlatego sugeruję lekarza, jeżeli nawet nie rozpozna schorzenia to przynajmniej spróbuje doraźnie Ci pomóc.

Opublikowano

Podaj kod choroby albo nazwę w łacinie, jak na razie to widzę na głowę jesteś bardziej chory niż na jelita kolego

moja córka choruje od 4 lat w stadium ciężkim i jakoś nie narzeka na pozycję w fotelu, może kup sobie B6/B7 albo B8, fotele bardziej wygodne są

EOT jakie bierzesz leki? w jakich dawkach? ile miałeś transfuzji? zaraz wyjdzie, że sobie dosłownie jaja robisz na forum

jak bym miał do tego prawo to bym BANA Tobie zapodał

Opublikowano

Kolego ja mam 180 cm wzrostu i też jestem raczej chudy, ale zawsze taki byłem. Ważę 68 kg i nigdy nie miałem problemu nie komfortu za kierownicą, i również posiadałem kiedyś b5. Nie powiem bo teraz w b6 są wygodniejsze siedzenia ale w poprzedniej audiolce też mi się dobrze siedziało. Nie mogę sobie wyobrazić co tam może cię "uwierać" tylko że dzieli nas 10 kg więc... ale przecież masz bluzkę na sobie więc wydaję mi się że to powinno jakoś działać w taki sam sposób jak byś był grubszy. Sam już nie wiem.

Opublikowano

a tu info po wizycie u lekarza i swoje stwierdzenie:

Witam byłem u ortopedy powiedziałem mu to wszystko i on mówi,że dużej uwagi nie przywiązywał by do masy ciała bo różni są ludzie i jeżdżą autami no i pyta mi się czy jak pan np postoi prosto przez 2 minuty to czy bolą pana plecy no ja mówię że bardzo to on mówi to zapewne będzie zapalenie korzonków sprawdziłem w necie jest to inaczej:

Zapalenie korzonków nerwowych

dal mi jakieś tabletki jest ich 30 ale zażyłem jedną po 2h biegunka,na drugi dzien mówię a może to nie po tablettce ino może coś zjadłem wziołem znów tabletke i za 2h odnowa bół brzucha i biegunka a na ulotce pisało możliwe działania miedzy innymi biegunka itp i odstawiłem tabletki a do lekarza nie poszedłem już bo ma urlop a do tego wypisał mi skierowanie na fizykoterpaie i na kartce mam napisane 10x laserem coś ale czy to pomoże? bo teraz jak wziołem te 2 tabletki to jest jeszcze gorzej i wogule nie da sie w aucie usiedziec,znaczy oprzeć kombinowałem już z ustawieniem siedzenia i nic jedyne co mi trochę pomaga to taki mój myk:

mała kwadratowa poduszka np pod głowę taka mala powiedzmu 30x30cm zwijam ją w pół i tu gdzie się plecy opierają na samym dole na siedzeniu ja układam i wtedy tutaj do częsci ledzwiowej lekko mnie do przodu wypycha i środkowy kręg kręgosłupa tak juz nie dotyka do siedznia bo poduszka od dołu odpycha i nawet trochę da sie jedzic ale denerwuje mnie taka poduszka,ciągle się wierce,człowiek nie skupiony na drodzę.No i mama sama nie wie co mówic i mówi a wreszcie sprzedać to auto bo morze wadliwe czy coś no z jednej strony jestem młodym kierowcą to bez auto nie za bardzo ale z drugiej strony moje auto to audi a4 b5 1.6 101km i te 101km to trochę za mało jak dla mnie wiec nawet moze bym powiedział a sprzedac je a gdzie w marcu jakie e46 kupić czy cuś

sam nie wiem co robić,na siedzeniu od kompa ledwo co da się usiedzieć rodzicie nie wiedzą co robic,kasa sie nie przelewa wiec prywatne wizyty w gre nie wchodzą,na dodatek choroba z jelitami nie jest zakonczona bo czekamy na wyniki z Warszawy z kliniki(pobrali mi wycinki jelita i żąładka do badań,że może jakiś wirus jest.)

I mi też się wydaje,że masa ciała nie będzie tutaj do jazdyI mi też się wydaje,że masa ciała nie będzie tutaj do jazdy miała nic wspolnego bo zawsze byłem szczupły i kregosłup był na wierzchu a teraz jak ino ocoś się oprę a wiadomo w aucie prosto nie usiądziesz ino zawsze człowiek jest zgarbiony bo siedznie to nie ściana ino lekko do tyłu się zapada jak człowiek sie oprze i wtedy na środku kręgosłupa tu gdzie człowiek sie garbi i czuc te kregi kregosłupa to ja czuje jak dogniatam nimi do siedzenia,obojtęnie czego czy to gąbka czy to co innego i tak czuje ze sie dogniata i po dłuższej jeżdzie około 1h plecy tutaj koło kręgosłupa po bokach bolą i czuc pieczenie,co robic sam nie wiem[br]Dopisany: 21 Listopad 2011, 12:54_________________________________________________@up