grippen Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 Cześć wczoraj tak na sucho w domu podłączałem Zestaw Hid z tego co widziałem to z przetwornicy wychodzą dwa kabelki czerwony i czarny zakończony wtyczkami a z żarówki wychodzą też dwa kabelki z wtyczkami tylko kolory mają czarne to obojętnie do których wtyczek mam to podłączyć, i jeszcze jedna sprawa do przetwornicy wchodzi taka wtyczka jajowata i z tego co patrzyłem to ją można włożyć tak i tak tam jest taki duży bolec czy coś w tym stylu którą stroną mam to włożyć do przetwornicy żeby nie spieprzyć jakieś fotki albo coś aha są jeszcze kable dwa koloru czarnego i czerwonego zakończone wsuwkami rozumiem że to + i - czyli to jest zasilanie przetwornicy tak, i to sie podłącza tak jak teraz jak włączam światła ma iść napięcie na ten czerwony przewód to wtedy zaświeca się ksenon tak. Tylko mam dylemat z tą wtyczką jajowatą którą stroną mam ją włożyć, i z tymi małymi wtyczkami jaki kolor do którego Proszę o pomoc załączam poglądową fotkę zapożyczoną z aukcji
Gość Murzyn Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 zalóz bolcem na zewnatrz. Jak nie bedzie swiecic to przepnij te 2 kabelki ktore wychodza z lamp (piny) jak dobrze poznaje zestaw to ten zaklóca CB
grippen Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 jakt bolcem na zewnątrz ja nie mam takich jak na rysunku to jest poglądowe kupiłem od sokolnh a te kabelki które idą do żarówki są dwa czarne a z przetwornicy jeden czerwony i jeden czarny to obojętnie jak wpiąć zaraz zamieszcze jedną fotkę z tymi jajowatymi wtyczkami Schemat 1 Schemat 2
Gość Murzyn Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 podlaczenie jest proste jak budowa cepa, wiec nie doktoryzuj sie nad teoria, tylko podlanczaj Podlanczaj obojetnie, jak nie bangla, to odwrotnie ot cala filozofia Jak masz mozliwosc, to sprawdz jakie masz napiecie wyjsciowe z lamp
grippen Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 czyli z tego co murzynek napisał to wynika że schemat 2 tak czy się myle a te kabelki dwa czarne z zarówki to obojętnie do której w tyczki z przetwornicy bo tam idzie tak jak na zdjęciu czerwony i czarny nie chce nic spalić bezpiecznik mam wymienić od świateł na mocniejszy 20A
Hornet A4 Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 no ja mam trochu inne hidy takie z ukladem anty zakluceniowym to masz na h7 czy h4 ??? ile K umnie bylo tak ze niedalo sie inaczej podpiąc wszystko ma bolczyki które wskazują prawidlowe podpięcie wtyki no i kazdy kabel mial inny rozniar wtyki niedalo się pomylić ... u Ciebie tez tak powinno być ... niemusisz zmieniać bezpieczników przetwornica ma 35W podczas gdy zwykla zarówka ma 55W niczego ci nie spali ma mniejszy pobór ... [br]Dopisany: 24 Luty 2008, 12:56 _________________________________________________to jest proste leci ci plus i masa do przetwornicy a z przetworncy wychodzą Ci dwa kabelki do lampy wyladowczej ... musisz tylko dobze podpiąć kable zasilające przetwornice w tą wtyczke co mialeś wcześniej wsadzoną zarówke ...
grippen Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 ja mam na H7 barwa 6000 K tylko widziśz jak podłączałem na sucho w domu to ta wtyczka jajowata co jest na schemacie można ją wpiąć tak jak zaznaczyłem tak wejdzie i tak i teraz nie wiem
Hornet A4 Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 no to po jednej stronie masz zatrzask i on musi się zgrać z tym plastikowym zatrzaskiem na wtyczce . i chcąc wyciągnać wtyczke musisz wtedy nacisnąć plastik na wtyczce zeby wyciągnąć bo inaczej cię niepuści . no ja tez mam H7 6000K piękna sprawa :th: ta wtyczka zatrzaskuje ci się bez względu na to jak ją wlozysz ??? czy tylko w jednej pozycji ??? bo jeśli w jednej to to jest ta prawidłowa ...
grippen Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 w kazdej pozycji, na przetwornicy są bolce od zewnętrznej strony mniejszy a od wewnętrznej większy i na oby dwóch się zatrzaskuje i w tym problem murzyn pisze że na zewnątrz ma być
Hornet A4 Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 ale jajca jak bym mial to w rękach to bym Ci powiedzial ... ale patrząc na te schematy to Murzyn ma racje ... zasadz na zewnątrz i będzie dobze :th: a jeszcze takie pytanie z którego bolczyka lepiej schodzi i na którego lepiej się zaklada ?[br]Dopisany: 24 Luty 2008, 16:20 _________________________________________________patrzylem u siebie przed chwilą i tą plaską wtyczke mozna zalozyć tylko w jednej pozycji
grippen Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 jak upowałem od sokolnh i cholerka nie zapytałem jego on ma takie same co ja a jak tą wtyczke podłącz źle to nie spali się przetwornica czy co
sokolnh Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 nic sie nie spali, kostka wejdzie tylko w jednej pozycji bo musi wskoczyc na zatrzask, na ten mniejszy :th:
grippen Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Opublikowano 25 Lutego 2008 czyli schemat 2 tak [br]Dopisany: 25 Luty 2008, 08:26 _________________________________________________sokolnh pamiętasz o lampach po 2 lifcie to daj znać a wezme na 100 %
sokolnh Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 btw, ten zestaw na rysunku to nie jest zestaw ode mnie, to tylko zdjecie podgladowe jak już grippen napisał, moje nie zakłocają CB :>
grippen Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Opublikowano 25 Lutego 2008 no to dziś albo jutro podłączam może mi sie nic nie stanie :decayed: pozdrawiam i dziękuje za pomoc podłączam ze schematu numer 2
grippen Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Opublikowano 26 Lutego 2008 i już po sprawie wysadziło mnie w powietrze a tak na poważnie to już wszystko podłączone świecą super pozdrawiam temat można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi