Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Co potrzebne do montażu HAKA i jak wygląda montaż?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem HAK nie jest chyba Ori ale był uzywany zdjęty z samochodu.

Będę go montował tylko co mi będzie potrzebne żeby to skompletować zanim samochód rozbiorę.

Co w B5 trzeba zrobic by zamontowac HAK? Jakie śruby do tego będa potrzebne? Gdzie nalezy wpiąć się wiązką w samochodzie? Sa oryginalne wtyczki gdzie się wpina tylko czy trzeba wyrzeźbić instalację?[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2011, 17:01_________________________________________________nikt nie wie czy trafiłem na zagorzałych przeciwników Haków?

Opublikowano

Kupiłem HAK nie jest chyba Ori ale był uzywany zdjęty z samochodu.

Będę go montował tylko co mi będzie potrzebne żeby to skompletować zanim samochód rozbiorę.

Co w B5 trzeba zrobic by zamontowac HAK? Jakie śruby do tego będa potrzebne? Gdzie nalezy wpiąć się wiązką w samochodzie? Sa oryginalne wtyczki gdzie się wpina tylko czy trzeba wyrzeźbić instalację?[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2011, 17:01_________________________________________________nikt nie wie czy trafiłem na zagorzałych przeciwników Haków?

Ja u siebie pozbyłem się haka... był on przymocowany do drugiej belki, która była wpasowana w belkę zderzaka i zamocowana pod wykładziną bagażnika tak jak belka ze zderzaka tylko wzmocniona 2 dodatkowymi śrubami z każdej strony, a instalacja idzie wprost z bezpieczników...
Opublikowano

http://allegro.pl/nowy-2000kg-hak-holowniczy-audi-a4-haki-holownicze-i1820976388.html mój wygląda mniej więcej tak. wiem że trzeba zdjąć zderzak i jakoś tam coś będzie ale wolę się uzbroić we wszystko zanim rozbiore.

a co do

a instalacja idzie wprost z bezpieczników...
to mam rozumieć że trzeba sobie wyrzeźbić więzkę od samej skrzynki bezpiecznikowej?

kojarzysz moze jakimi to śrubami było przykręcone? długość, średnica twardość?