Booggy Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Witam. Od niedawna w mojej a4 zaczął mi piszczeć układ wspomagania. Dawniej piszczał tylko przy maksymalnym skręcie na postoju, a teraz wystarczy że delikatnie skręcę kierownica i już piszczy...Rano jak jest zimny wszystko ok ale jak tylko chwile pochodzi to pojawiają się piski.. Wyczytałem na forum że pasek wieloklinowy i sprzegiełko alternatora muszę wymieć. I tu właśnie moje pytanie czy da się sprzegiełko alternatora wymienić bez ściągania przodu i czy ktoś ma może jakieś zdjęcia alb opis jak to zrobić? z góry dzieki za pomoc
Lu-Gi Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Z tego co pamietam potrzebny jest jakiś specialny klucz zeby sprzegiełko odkręcić
przepychacz Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 ..dokładnie do odkręcenia koła od alternatora jest potrzebny specjalny klucz....
aju Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 wyjmij alternator i zanieś do mechanika, mi wtedy wymienił za 30zł a tak chciał 80
Stichy Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Ja zawiozlem do mechanika i za 10zl wymienil - 5min z zaplaceniem http://allegro.pl/klucz-do-sprzegielka-alternatora-bosch-vw-audi-i1848166257.html Jak bym mial placic 80zeta to wolalbym sobie taki klucz kupic
aju Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 u mnie nie było tak różowo, ukręcił klucz i kółko ciął kątówką
Rekomendowane odpowiedzi