rafcisz Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Witam czy to jest normalne w B7 które posiadają DPF że czasami na wolnych obrotach auto troche kopci na biało? Zauważyłem to od jakiegoś czasu jak silnik jest ciepły i zimny że na wolnych obrotach kopci lekkim dymkien na biało.Widziałem to już wcześniej ale porą zimową jak były mrozy,ale teraz?
remus_kraków Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Tak potwierdzam. Pewnego razu w momencie gdy mojemy BPW przerwałem proces wypalania a po wyjściu z pracy dochodził do temperatury w pewnym momencie zrobiłem za sobą zasłonę dymną. Dym biały i zapach niedopalonej ropy. Jak się bawiłeś kiedyś w podpalanie ropy to będziesz wiedział o co chodzi.
rafcisz Opublikowano 28 Września 2011 Autor Opublikowano 28 Września 2011 tak czasami czułem zapach nie dopalonej ropy.Ale wczoraj przegoniłem autko na autostradzie na obrotach 28-30 tys.na minutę przez około 40 min. Jeszcze dzisiaj sprawdzę czy po odpaleniu na zimnym silniku dalej puści biały dymek,bo po wczorajszej gonitwie dpf się na pewno musiał dopalic.
michier Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Przerabiałem ten problem-w moim przypadku była wymiana EGR,czujnik polozenia walka rozrzadu,a dopiero po wymianie uszczelniaczy na PD problem znikl, a towarzyszylo temu telepanie budą
dani270 Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Koledzy u mnie podobnie smierdzi i tez puszcza biala chmurke z tym ze mam AFN 98r. Gdzie powinienem przyczyny szukac? Z gory dzieki
rafcisz Opublikowano 5 Października 2011 Autor Opublikowano 5 Października 2011 przegoniłem furmanę na autostradzie i zrobiłem prawie 500 km średnia obrotów silnika to 2600-3200 i na razie jest dobrze
Rekomendowane odpowiedzi