Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AAH] Dziwne zachowanie zgasł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam auto zaczęło się dziwnie zachowywać ponieważ po odpaleniu i przejechaniu kilku metrów nagle sie zadławia i gaśnie, ale próbuje go odpalić i po około 15 s. ciągłego kręcenia odpala i normalnie już chodzi zrobił mi tak już drugi dzień i 2 razy co może się dziać??? normalnie pracuje i się zbiera.

Opublikowano

Spoko jak tylko uda mi się podpiąć to podam to co mi wyświetli[br]Dopisany: 01 Październik 2011, 21:10_________________________________________________16558 Nie znany kod błędu

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

16557 Nie znany kod błędu

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

16554 Nie znany kod błędu

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

Oto co pokazał vag

Opublikowano

Na początek możesz odłączyć klemy na 1 godz. i może mu przejdzie. Jak auto ma lpg to obstawiam na rozjechane mapy :cool1:

Opublikowano

16558 Wyważenie paliwa system osłabiony (Bank 2)

16557 Wyważenie paliwa usterka (Bank 2)

16554 Wyważenie paliwa usterka (Bank 1)

Opublikowano

Tak auto ma lpg (podczas zapisu na forum nie miało muszę zmienić dane) odłączę i zobaczymy co się będzie działo.

Opublikowano

Według błędów korekty paliwowe poza tolerancją na obu stronach, uboga mieszanka (silniki tego nie lubią). Jeśli lpg niedawno zakładane to kwalifikuje sie do regulacji bądź źle dobrane graty.

Opublikowano

PO odłączeniu aku. problem raz się pojawił i na razie spokój zobaczymy co dalej

Opublikowano

Jak będzie dalej świrował odłącz LPG, wyjmij bezpiecznik od zasilania sterownika+zakręć dopływ gazu (w butli) do reduktora+ spuść ciśnienie z węzy doprowadzających gaz w fazie lotnej do listwy wtryskowej. Odłącz aku, na 15 min. i testuj na PB!