majk91 Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 witam! najzwyczajniej w świecie urwała mi się linka w mechanizmie podnoszenia/opuszczania szyby przedniej od kierowcy. I tu moje pytanko: można naprawić to jakoś bez wymiany całego mechanizmu? Miał może ktoś już taki przypadek i zrobił to na własną rękę? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś pomocne instrukcje pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Można wymienić samą linkę, wystarczy znaleźć zakład, który dobierze Ci linkę z metra i zakuje w odpowiednim miejscu ciężarki. Późnej czeka Ciebie wyjęcie bębna nawijającego linki, wymiana tej zerwanej, założenie i nawinięcie tego na bęben we właściwy sposób, a na koniec zamknięcie całości. Uwierz mi, niezła katorga do tego trzeba jakoś rozciąć i potem złożyć do kupy plastiki na końcu pancerzy linek żeby nie wypadały. Generalnie nie warto bawić się w naprawy mechanizmu kiedy całość z ramą można kupić już za 70 złotych.
majk91 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Opublikowano 3 Października 2011 a nie da rady kupić takiej całej gotowej linki?
majkel_majki Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Można w ASO, nazywa się to bodajże zestaw naprawczy i kosztuje, bagatela, 400 zł z hakiem
majk91 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Opublikowano 3 Października 2011 no to całkiem przyjemnie, nie powiem że nie dzięki za wszystkie informacje, przynajmniej wiem czego muszę szukać
Rekomendowane odpowiedzi