Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Magłownica - różne numery i ich zgodność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, że moja maglownica wyzionęła ducha szukam jej godnej następczyni do mojej niuńki... i tu mam kilka pytań:

Wg ETKI, do mojej niuńki (VIN: WAUZZZ8DZYA019127 ) takowa maglownica ma numer 8D1 422 053 B, i 8D1 422 053 BX (wprowadzony jako zamiennik od 1.07.2004).

I pytanko... czy tylko takie maglownice podejdą do mojej audiki? czy mogę kupić z innym numerem... np 8D1 422 052.. itp Ewentualnie czym one się różnią...

A drugie pytanko to takie : Co sądzicie o zamienniku maglownicy Spidana ? (I czy przypadkiem nie jest to maglownica regenerowana)

Dzięki i pozdrawiam.

[br]Dopisany: 28 Luty 2008, 17:53 _________________________________________________Tyle ludzi wymieniało u siebie maglownice i nikt nie wie? Wsadzaliście magle z tymi samymi nr części?

Dla wielu handlarzy maglownica do A4 to poprostu maglownica do A4 (z rozronieniem jedynie modelu B5, B6 itp)

Pozdrawiam

Opublikowano

kazda maglownica podejdzie z B5 i z passata b5 i b6 :wink4:

Opublikowano

A drugie pytanko to takie : Co sądzicie o zamienniku maglownicy Spidana ? (I czy przypadkiem nie jest to maglownica regenerowana)

[br]Dopisany: 28 Luty 2008, 17:53 _________________________________________________Tyle ludzi wymieniało u siebie maglownice i nikt nie wie? Wsadzaliście magle z tymi samymi nr części?

Dla wielu handlarzy maglownica do A4 to poprostu maglownica do A4 (z rozronieniem jedynie modelu B5, B6 itp)

Pozdrawiam

Kupujesz rocznikowo do b5, b6 -czyli z roku w którym toto produkowali. Ja założyłem do siebie magiel z b7 (chyba tak to oznaczone...2004 w górę)

Robiły 2 firmy koyo i zf.

Zamienników bym osobiście nawet nie rozpatrywał.

Jaka kolega napisał też z pasata mogą być, aczkolwiek nie wien jak rocznikowo to wychodzi.

pozdro

Opublikowano
  • Autor

Oki. Dzięki chłopaki :notworthy:

Opublikowano

kazda maglownica podejdzie z B5 i z passata b5 i b6 :wink4:

Napewno podejdzie z Passata B6? :mysli: Chyba że masz na mysli B5 FL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no mi tez ostatnio sie troche posypala i kapie mi olej spod zimeringu :/ nie wiecie gdzie mozna kupic tanio maglownice....jak postoi tak z godzine w miejscu to potrafi wyciec plamka sredicy 2-3 cm

Czy stanie sie cos jak pojezdze jeszcze troche z taka?

Opublikowano

nic sie nie stanie ale bardziej bedzie ciekla :wink4:

Opublikowano

jaki jest koszt maglownicy uzywanej lub zamiennika????????????????

Opublikowano

teraz jest takie cos jak regeneracja maglownicy ty im wysylasz swoja a oni ci przysylaja "nowa" (zregenerowana) i dosatjesz rok gwarancji....a cena waha sie w okolicach 600 zl + koszty naprawy

Opublikowano
  • Autor

Ja placilem za uzywke (nieregenerowana, ale suchutka) 500zl.

Wiekszosc mechanikow, z ktorymi rozmawialem odradzali regenerowane.

Opublikowano

a to co radzisz uzywke czy regenerowana......

Opublikowano

czy ktos jest w stanie mi powiedziec czym mozna czyscic magiel gdyz ja wyciagnalem swoj by go przeczyszcic jestem w trakcie wymiany pompy i mowie sobie ze jak zrobic to dokladnie wiec wyciagnalem magiel wszystkie weze doslownie wszystko kupie pompe wszystko wyczyszcze i zaleje plynem m6162 zielony febi czy dobrze robie ????????????pozdro

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

nic sie nie stanie ale bardziej bedzie ciekla :wink4:

Chyba, że wycieknie już na tyle dużo, że zatrzesz pompę wspomagania!

Nie czekaj![br]Dopisany: 26 Styczeń 2009, 23:10_________________________________________________

Ja placilem za uzywke (nieregenerowana, ale suchutka) 500zl.

Wiekszosc mechanikow, z ktorymi rozmawialem odradzali regenerowane.

"Mój" mechanik za to mówił wręcz przeciwnie sugerując, że po regeneracji wiem co mam i to w dodatku z gwarancją.

Żeby nie było, że nakręcał interes, sam musiałem szukać kogoś kto to wykona. Cena 500.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeśli ktoś wie to niech powie czy do mojej A4 pasuje na 100% maglownica od Passata B5 FL np ta:

http://allegro.pl/item886232448_przekladnia_maglownica_vw_passat_b5_fl_1_9_tdi.html

Ja zmieniłem dokładnie na taką z Passata B5 FL i jest :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam - jestem też przed wymianą maglownicy , i teraz nie wiem co robić , czy regenerować czy kupować używkę , może ktoś doradzi , jakie to są koszta - pozdrawiam