Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problemy z zawieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

Panowie mimo że przeczytałem chyba cała literaturę na temat zawieszenia i problemów z nim związanych nadal nie znalazłem odpowiedzi na moją dolegliwość, mianowicie chodzi o to że moje autko zachowuje się na drodze bardzo nie pewnie, powyżej setki naprawdę czasami można się spocić jest to bardziej odczuwalne w czasie wiatru, dodam może że nie boję się rozkręcania i skręcania mojego autka dlatego bardzo dużo czasu spędzam w garażu przerabiając i sprawdzając poszczególne elementy - i nic, geometria ustawiona na naprawdę porządnych maszynach. Mam w związku z tym pytanie czy amory mimo że na standardowe sprawdzanie niby są OK mogą powodować że autko tak dziwnie się zachowuje, jeden z nich był regenerowany natomiast drugi nie bo ponoć był dobry, wiem że powinno się robić to parami ale wyszło jak wyszło, poza tym zarówno przed jak i po regeneracji tego amora nie ma żadnej różnicy.

Co w związku z tym sprawdzić, czy zacząć od amorów które po wciśnięciu odbiją i nie mają żadnego bujania czy szukać czegoś innego ?

Opublikowano

i masz juz odpowiedz na swoje pytanie, a wlasciwie sam sobie odpowiedziales

jeden amor regenerowany, drugi nie

to niedozwolone wrecz...

regeneracja amortyzatorow to szarlatanstwo

wywal oba, kup nowe i zobaczysz, ze wszystko wroci do normy

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego , masz oczywiście rację i na pewno tak zrobię, zastanawia mnie jednak czy amory mają aż taki wpływ na boczny wiatr i powodują że auto ucieka na boki.

Opublikowano

a ja napisze tak, mam dokładnie to samo, tylko że u mnie auto jeździ sobie troche na boczki chociaż trzymam kiere prosto, powodem jest wywalone zawieszenie, w moim przypadku luz na kierownicy czyli wahacze & końcówki drążka... amory sprawne na 70 %

ja bym na Twoim miejscu jechał na stacje diagnostyczną, i kazał sobie sprawdzić zawieszenie, u mnie robią takie coś za friko, ile razy chce do roku, nie zaszkodzi sprawdzić

ps. a czy zaczeło to się dziać po regeneracji amora??? bo jeśli tak to nie ma co dyskutować!

Opublikowano
  • Autor

Autko kupiłem dwa lata temu i od początku były takie objawy, zarówno przed jaki po regeneracji amora, co do sprawdzania zawieszenia na stacjach diagnostycznych to mam mieszane uczucia, mam sąsiada diagnostę i jestem u niego bardzo często na szarpakach które i tak nic nie wykrywają, uważam że najlepsze sprawdzanie to rozkręcenie i sprawdzanie ręczne.............

Opublikowano

i tu jest racja poodkrecaj wszystkie wachacze i posprawdzaj na tych jablkach(moze nie fachowa nazwa ale chyba wiesz o co chodzi)zobacz luz na maglu ewentualnie spruboj go lekko skasowac(klucz 18)sruba przy maglownicy,koncowki drazka tez sprawdz recznie,przeguby i lozyska

Opublikowano
  • Autor

Panowie a co sądzicie o amorkach sportowych CUPLINE, so to amory które można montować zarówno ze sprężynami sportowymi jak i seryjnymi.

Opublikowano

Panowie a co sądzicie o amorkach sportowych CUPLINE, so to amory które można montować zarówno ze sprężynami sportowymi jak i seryjnymi.

[br]Dopisany: 29 Luty 2008, 08:43 _________________________________________________co rozumiesz przez pojecie "sportowe sprężyny" ??? chodzi ci o to ze sa krótsze i twardsze , czy standardowej długosci a róznica jest w twardosci ????
Opublikowano
  • Autor

Rozumiem przez to że są z pewnością krótsze i obniżaja auto,

Opublikowano

tylko pamietaj, krotsza sprezyna=sportowy amortyzator

z seria tak nie rob

Opublikowano

[br]Dopisany: 29 Luty 2008, 09:55 _________________________________________________jesli sa to amory które mozna założyc do sprezyn standardowych i jednoczesnie do krótszych o np. 40mm to chyba cos tu nie gra. tez mam taki problem bo mam sprezyny -40mm i nie wiem jakie amory załozyc , napewno powinny byc o te 40mm krótsze , takie jest moje zdanie, chyba ze sie myle
Opublikowano

Troszkę odjechaliście od wątku :disgust: , ja na to bujanie i niepewne prowadzenie sprawdziłbym tuleje w tylnej belce wszyscy szukacie problemu z przodu a może tam jest już duży luz i buja autem pzdr

Opublikowano
  • Autor

Kolego być może masz rację, też rozważałem taką możliwość, tylko że na szarpakach gumy są OK, a rozkręcać belkę to jakoś mi się nie uśmiecha, poza tym nie czuć żeby tył się dziwnie zachowywał,