Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dystanse zmieniające rozstaw śrub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiedziałem gdzie umieść ten temat więc jeżeli jest w złym miejscu z góry przepraszam :( . A mój problem jest taki że kolega z forum zaproponował mi zamianę felami moje 17' za jego 16' tylko problem jest taki że jego felgi mają rozstaw 5x100 a audi ma 5x112 i jedynym wyjściem są dystanse zmieniające rozstaw śrub co o tym myślicie ogólnie ?? czy to jest bezpieczne ??? i może ma ktoś takie dystanse na zbyciu bo nie chce bulić 290zł na 2 koła czyli na 4 koła 560zł za same dystanse :( proszę o jakieś rady i opinie jeśli chodzi o takie dystanse z góry dziękuje i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

jest jeszcze oś takiego jak szpilki pływające ponoć do 2mm dają rade ale nigdy z czymś takim nie miałem styczności może ktoś sie wypowie

Opublikowano

jest jeszcze oś takiego jak szpilki pływające ponoć do 2mm dają rade ale nigdy z czymś takim nie miałem styczności może ktoś sie wypowie

Ale tu jest różnica 12mm więc szpilki się nie nadają, to po pierwsze a po drugie to daruj sobie tą zamianę. Tak jak napisałeś koszt dystansów jest wysoki a do tego dochodzi koszt śrub. Sprzedaj te swoje 17" a kupisz taniej 16" i będziesz bardziej zadowolony, nie wsponinając już o kwestii bezpieczeństwa :naughty:

Opublikowano

a myślisz że w tym wypadku to podejdzie :cool1:

Opublikowano
  • Autor

macie racje muszę sprzedać swoje 17' i kupić jakies fajne 16 z rantem :)

Opublikowano

macie racje muszę sprzedać swoje 17' i kupić jakies fajne 16 z rantem :)

:facepalm:

wiesz że rant w feldze pomniejsza ją optycznie o jeden rozmiar :?: więc te 16" będą wyglądać jak 15"

Opublikowano

Nie przejdziesz przegladu z dystansami wiec nie polecam.

Kurde, ale kolego dowaliłeś teraz :shocked:. Rozwiń temat bo ja nie widzę żadnych przeciwskazań. Pewnie kilkanaście procent ludzi tutaj na forum jeździ z dystansami (ja też w innym aucie :naughty: ) i nigdy żaden diagnosta nawet nie wspomniał o tym. Poza tym te dystanse mają certyfikaty bezpieczeństwa a w Niemcowni nawet TUV i skoro tam przechodzi to czemu tutaj ma nie przejść.

Opublikowano

jak to nie przejdzie ?? tzn...ja akurat miałem wiele razy dystanse na kołach i normalnie przechodziło auto przegląd...no chyba że pojedziesz do ASO VW AUDI to może tam faktycznie by się doczepili...ale i na to jest rada....RH HR ARTEC wypuszczało dystanse z homologacja drogową i jelsi auta przechodziły TUV w Niemczech to nie wierze że w Polsce nie przejdzie....generalnie dystanse możesz spokojnie zakładać ale nie węższe niż 20mm...wiem że na VW ZONE chłopaki jeżdzą na 17mm ale oni są hardcorami...generalnie 20mm jest bezpieczną gruboscią :good: tylko musisz to uwzględnić przy dobieraniu ET bo jesli koła kolegi z 5x100 mają ET 35 i dołozysz adaptery to masz ET 15 i będą tak wystawały że położysz sobie na nich szklankę hehehehe więc muisz to miec na uwadze

powodzenia :good:

Opublikowano

Nie przejdziesz przegladu z dystansami wiec nie polecam.

To nabijacz postów do działu sprzedam - to wiele wyjaśnia tzn. pisanie żeby tylko pisać, a że się pisze bzdury... kogo to interesuje. On chce coś sprzedać :rolleyes:

Opublikowano

Panowie ale coś w tym jest, w mojej byłej zabawce miałem dystanse 3cm na stronę i Pan na stacji diagnostycznej nie chciał mnie puścić :wallbash: Także jak trafi się na zgniłego starucha co na przekór wszystkiemu będzie chciał postawić na swoim to może zajść taka sytuacja! Ale z drugiej strony wtedy się zakłada zimówki i przechodzi bezproblemowo :kox:

Opublikowano

Nie cierpię "cwaniaków" i "cwaniactwa". Nie on pierwszy nieostatni :wink4:

Panowie ze stacji diagnostycznych są niesamowici, mi kiedyś nie chciał podbić przeglądu bo mam "ksenony" a byłem świeżo po wyrezaniu lamp poliftowych. O hidach jeszcze mi się wtedy nie śniło.

Skoro dystanse są zabronione to dlaczego policyjne alfy mają je zamontowane :decayed::wink4:?

Podejrzewam, że chodzi raczej o koła wystające za rant błotników a nie dystanse same w sobie :)

Opublikowano

samoróbki nie mają homologacji ale markowe adaptery maja, jeśli diagnosta ma watpliwości zdejmujesz koło i pkazujesz mu to co tam jest na nich wybite....i tyle :good: