Paweell Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Mam pilne pytanie. Mam na oku Passata b5 fl, właściciel kupił go w leasingu, a teraz przepisał już na siebie. Chciałem żeby przygotował stare polisy bo tam wpisują przebieg, on twierdzi że dostawał tylko te małe co się wozi ze sobą i jakieś refaktruy, a reszta papierów jest w firmie leasingowej (raiffeisen), a firma leasingowa twierdzi, że wszystko jest u niego. I tu jest moje pytanie do tych, którzy mieli samochód w raiffeisen albo jakiejś innej firmie leasingowej. Kto powinien mieć jakie papiery od ubezpieczenia.
NYNA Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 Przecież ubezpieczenie zawierasz sam u agenta więc wszystkie papiery masz u siebie, tym bardziej że raiffeisen twierdzi że nic niema więc gość coś kręci. Mamy leasing w raiffeisen i w efl i ubezpieczenia robimy sami, wszystkie papiery są u nas tylko faxem im puszczamy kopie polisy i nic więcej.
mireq Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 a ja mam kilka aut w raiffeisen leasing i jedno z nich mam ubezpieczane przez nich i dostaje tylko faktury + potwierdzenie zawarcia ubeezpiecenia
NYNA Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 No jeżeli masz ubezpiecznie od nich czy wliczane w leasing to wtedy tak jest, a wyżej kolega napisał że w leasingu mu powiedzieli że nic takiego nie mają.
mireq Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 bo w rajfie mają burdel, raz potrzebowałem info o moich zniżkach to przez 2 tygodnie twierdzili ze ja nie mam przez nich ubezpieczenia wykupionego, trzeba ich meczyc
Paweell Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 A pytanie do tych co mieli ubezpieczenie załatwiane przez raiffeisen. Podawaliście im jakieś informacje o przebiegu, i stanie technicznym (obcierki, wgniecenia)? Dam radę coś tam wyciągnąć na temat historii samochodu tak ubezpieczanego?
mireq Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 nic, dostawalem tylko potwierdzenei zawarcia ubezpieczenia - zadnych pytan nic:)
sokolnh Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Mam pilne pytanie. Mam na oku Passata b5 fl, właściciel kupił go w leasingu, a teraz przepisał już na siebie. Chciałem żeby przygotował stare polisy bo tam wpisują przebieg, on twierdzi że dostawał tylko te małe co się wozi ze sobą i jakieś refaktruy, a reszta papierów jest w firmie leasingowej (raiffeisen), a firma leasingowa twierdzi, że wszystko jest u niego. I tu jest moje pytanie do tych, którzy mieli samochód w raiffeisen albo jakiejś innej firmie leasingowej. Kto powinien mieć jakie papiery od ubezpieczenia. bez problemu wydrukujesz w oddziale danej ubezpieczalni duplikat polisy
Rekomendowane odpowiedzi