LUCEK86 Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 Witam mam taki problem od kilku dni mam instalacie stag 300 od kilku dni po odpaleniu samochodu rano nie uplynie 5 sekund i wlacza mi sie na gaz zaznacze ze mam ustawiona tem przxelaczania 30stopni wczesniej bylo wszystko ok pomocy pozdrawiam
kandrzej Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 Sprawdź czujnik temperatury na reduktorze, może się zepsuł albo rozłączył albo masz źle ustawiony rodzaj czujnika w ustawieniach instalki i wskazuje złą temperaturę - aby to sprawdzić podłącz się do instalki lpg i sprawdź temperaturę reduktora powinna być taka sama jak temperatura otoczenia, jeśli jest inaczej to zmień rodzaj czujnika temp. na odpowiedni. Pozdrawiam
LUCEK86 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 DZIEKI KOLEGO A NIE WIESZ GDZIE JEST DOKLADNIE TEN CZUJNIK ZEBY GO WYMIENIC ? [mod]Po pierwsze to obowiązuje jakiś standard w pisaniu tematu(pkt.9 regulaminu) po drugie nie krzycz (duże litery) - poprawiłem temat kolejne wątki odrazu wylądują w koszu[/mod]
kandrzej Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 Najpierw sprawdź w ustawieniach instalacji, u mnie pomogło - miałem źle wybrany czujnik temperatury - pokazywał zbyt wysoką temperaturę. Czujnik temperatury jest wkręcony w reduktor, idą do niego dwa kabelki.
LUCEK86 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 AHA DOBRA TO SPRAWDZE TE USTAWIANIA DZIEKI WIELKIE NARAZIE
darkle Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 U mnie też przełączał się za szybko. Mój silnik bardzo szybko łapie temp. Zmieniłem temp przełączania z 30* na 45* i jest ok.
slawekaudi Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 jezeli Zmieniłes temp przełączania z 30* na 45* i jest ok. tzn ze tak szybko osiąga ci temperature 30* czy masz cos z czujnikiem, sprawdzałes?
LUCEK86 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 MI CZUJNIK OD RAZU POKAZUJE 25 STOPNI A NIE ZERO
tomek20stencel5 Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Kolego nie krzycz, wyłącz caps lock :gwizdanie:
kandrzej Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Ciągle krzyczysz... Jeśli wskazuje Ci 25st.to sprawdź w ustawieniach instalacji - jaki rodzaj czujnika masz wybrany, zmień go na odpowiedni. Temperatura wskazywana przez czujnik przed uruchomieniem samochodu powinna być taka sama lub zbliżona do temp.otoczenia.
LUCEK86 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Opublikowano 19 Października 2011 wiem wiem ale juz mi gaziasz zmienil ale to nic nie dalo wiec czeka mnie kupno czujnika do reduktora zevoli
nel239 Opublikowano 19 Października 2011 Opublikowano 19 Października 2011 napisz jaki masz reduktor dokladnie bo zavolikow pare jest, a ja mam kilka czujnikow w domu jc
LUCEK86 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Opublikowano 20 Października 2011 wlasnie nie moge sie dostac zby sprawdzic jaki jest dokladnie ten reduktor musial bym wiechac na kanal ale narazie nie mam takiej mozliwoscikurcze
darkle Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 jezeli Zmieniłes temp przełączania z 30* na 45* i jest ok. tzn ze tak szybko osiąga ci temperature 30* czy masz cos z czujnikiem, sprawdzałes? Tak szybko osiąga 30*
Gość Autonet Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 czujnik reduktora ewentualnie podepnij po prog serwisowy ,pokaze bład być moze złe wskazania idą dla modułu.
Rekomendowane odpowiedzi