Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jak zdjąć boczek w bagażniku żeby dostac się do suba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Proszę was powiedzcie mi jak się mam dostać do suba w boczku lewym avanta . Brak mi już pomysłów . Nie chce niczego połamać proszę pomóżcie mi , szukałem w sam naprawiam ale nie ma :wallbash: No nie umiem tego zdjąć f*ck

Pomocy

Opublikowano

To jest jakaś masakra to zdjąć . Plastiki pykają jakby miały strzelić zaraz. Odkręciłem listwę tą co klapa dochodzi ta z chromem . Wyjąłem roletę , odkręciłem od rolety mocowanie , odkreciłem mocowanie np.gumy mocujacej tpwar w gabgazniku ,staram się zdjąc ten kawałek niby siedzenia zboku co został z siedzenie dołem poszło i tyle K..wa nie umiem , nie rozumiem normalnie jakis blaszany zatrzask mi juz spadł w nadkole nie rozumiem naprawdę to jest jakiś koszmar ! wczesniej miałem honde to tu tam ciach zatrzask i wyjęte a tu !!! nie rozumiem konstruktora nie rozumiem

Opublikowano

To jest jakaś masakra to zdjąć . Plastiki pykają jakby miały strzelić zaraz. Odkręciłem listwę tą co klapa dochodzi ta z chromem . Wyjąłem roletę , odkręciłem od rolety mocowanie , odkreciłem mocowanie np.gumy mocujacej tpwar w gabgazniku ,staram się zdjąc ten kawałek niby siedzenia zboku co został z siedzenie dołem poszło i tyle K..wa nie umiem , nie rozumiem normalnie jakis blaszany zatrzask mi juz spadł w nadkole nie rozumiem naprawdę to jest jakiś koszmar ! wczesniej miałem honde to tu tam ciach zatrzask i wyjęte a tu !!! nie rozumiem konstruktora nie rozumiem

Ten lewy boczek trzyma się na 3 śrubach. Jedna jest w tym miejscu gdzie wchodzi roleta jak ją zamykasz ( krzyżak ), druga jst w tym miejscu gdzie roleta ( też krzyżak ) a trzecia jest właśnie pod tym boczkiem co zdjąłeś u samej góry w okolicach górnej części pasa tylnego ( na torx ) Następnie zatrzaski blaszane. Ściągnij kawałek uszczelki bagażnika. Najlepiej duży płaski śrubokręt, lekko odchyl palcami od tyłu w okolicach tylnej lewej lampy i zobaczysz zatrzask, wsadź tam śrubokręt i jak go lekko przekręcisz to zatrzask puści, następny jest mniej więcej w połowie boczka i widać go od stronysuba czy zmieniarki, od dołu i postępując tak samo jak z poprzednim to wyjdzie cały boczek. Uchwytu od tylnej kanapy nie trzeba odkręceć tylko ściągnij tą osłonę. Nie trzyma się na niczym tylko pociągnąć ją do siebie. Jak będziesz mieć jeszcze jakieś pytania to wal śmiało, nawet na PW to pomogę.