Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Cisza w tylnych głośnikach - gdzie szukać przyczyny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

kiedy kupiłem auto (B6 sedan) glosnik pod tylną szybą już milczał a ostatnio padły i wszystkie w tylnych drzwiach. Moje radyjko to Pioneer DEH P3100UB. Szukałm na Forum ale w sumie nie znalazłem konkretnego rozwiązania. Może Któryś Kolega zna się na temacie ?

:hi:

Opublikowano

popatzr do głośników w drzwiach , jeśli nokia to kable od membran się przerwały (zlutować ) jeśli mówimy o głośnikach z wzmacniaczem przy głośnikach , może też byc bezpiecznik spalony

Opublikowano

a orientujesz się który to bezpiecznik ?

Opublikowano

wyjmij glosnik z drzwi jesli jest tam bezpiecznik to zobaczysz

Opublikowano

Jak na mój gust - problem polega na braku zasilania Remote do wzmacniacza sprawdź obecność 12V po włączeniu radia na niebieskim przewodzie wychodzącym z kostki.

Opublikowano

No i co w końcu u Ciebie było nie tak bo mam to samo w Avancie 2002r.

Subo ledwo go słychać a w tylnych drzwiach w ogóle tylko bzyczenie.Radio Chorus.

Przerobiłem kupe postów na wyszukiwarce i na myśl nasuwa mi się problem ze wzmacniaczem :embarrassed:

Ile taki morze kosztować jak coś???

Opublikowano

jeszcze nic nie wiem, na razie nie mam czasu zeby to ogarnąć :kwasny:

Opublikowano

Tak jeżeli chodzi o głośniki w półkach to wina leży pewno po stronie wzmacniacza który nie dostaje impulsu 12V od nie oryginalnego radia . Ale jeśli w drzwiach głośniki nokia z wbudowanym wzmacniaczem przy magnesach to albo bezpiecznik albo kabelki się odlutowały .

Opublikowano

Tak jeżeli chodzi o głośniki w półkach to wina leży pewno po stronie wzmacniacza który nie dostaje impulsu 12V od nie oryginalnego radia . Ale jeśli w drzwiach głośniki nokia z wbudowanym wzmacniaczem przy magnesach to albo bezpiecznik albo kabelki się odlutowały .

Tylko, że w B6 wzmacniacz i radio chodzą na jednym bezpieczniku. :gwizdanie:, no chyba że było coś przerabiane.

Trochę dziwny zbieg okoliczności, żeby kabelki odlutowały się jednocześnie w dwóch głośnikach. :mysli:

Opublikowano

jeszcze nic nie wiem, na razie nie mam czasu zeby to ogarnąć :kwasny:

To jest wina wzmacniacza u mnie tak było

Opublikowano

i co zrobiłeś z dziadem ?

Opublikowano

i co zrobiłeś z dziadem ?

Podpiołem używany i wszystko działało dobrze więc kupiłem go :>

Opublikowano

Ile dałeś za wzmacniacz?????????????

Opublikowano

na allegro chodzą po 80-140

Opublikowano

Podpiąłem drugi wzmacniacz i wszystko z tyłu zaczęło normalnie grać :> oprócz jednego głośnika,tj:

w tylnych lewych drzwiach,dolny duży głośnik nie gra :embarrassed:

Co może być przyczyną i jak do niego się dostać??? Jak zdjąć tą kratkę(maskownicę)???? :wallbash:

Opublikowano

Podpiąłem drugi wzmacniacz i wszystko z tyłu zaczęło normalnie grać :> oprócz jednego głośnika,tj:

w tylnych lewych drzwiach,dolny duży głośnik nie gra :embarrassed:

Co może być przyczyną i jak do niego się dostać??? Jak zdjąć tą kratkę(maskownicę)???? :wallbash:

Trzeba zdjąć cały boczek i liczyć na to, że żadna spinka nie pęknie, co jest loterią.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra,pojechałem do znajomego szpenia od Audio,zrzuciliśmy boczek tylne lewe drzwi (tragedia) pomierzył wszystko i okazało sie że głośnik duży na dole i ten mały pod szybą są dobre.Czemu nie gra ten na dole :embarrassed:

Przypominam że na starym wzmacniaczu nie grał cały tył po za delikatnie grającym suboo. Na nowym gra już wszystko normalnie z tyłu po za głośnikiem dużym tym na dole w drzwiach tylnych lewych.Kable sprawdziłem-wszystkie OK,żadnych pęknięć.Już teraz nie wiem co jest:

1-Czy to ten następny wzmacniacz walnięty ?????

2-Czy coś z radiem jest nie tak ??????

Opublikowano

Dobra,pojechałem do znajomego szpenia od Audio,zrzuciliśmy boczek tylne lewe drzwi (tragedia) pomierzył wszystko i okazało sie że głośnik duży na dole i ten mały pod szybą są dobre.Czemu nie grają :embarrassed:

Przypominam że na starym wzmacniaczu nie grał cały tył po za delikatnie grającym suboo. Na nowym gra już wszystko normalnie z tyłu po za głośnikiem dużym tym na dole w drzwiach tylnych lewych.Kable sprawdziłem-wszystkie OK,żadnych pęknięć.Już teraz nie wiem co jest:

1-Czy to ten następny wzmacniacz walnięty ?????

2-Czy coś z radiem jest nie tak ??????

Może być wina wnmacniacza podepnij następny na próbe

Opublikowano

Jeśli ma Nokie i nie ori radio, to nie powinien dokupić adaptera żeby tył grał?

Opublikowano

Radio i głośniki są orginalne.

Wszystko już wiadomo - przyczyna jest ta sam co u wszystkich u których nie grają głośniki z tyłu:

Jest to wina wzmacniacza!!!

Ten drugi wzmacniacz co załatwiłem też był walnięty,ale Koleś był na tyle kumaty że skręcił mi z dwóch jeden dobry :hi:

I teraz jest wszystko very-cacy!!!!