Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Przeskakujące utwory na płycie zmieniarka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie .

Mam taki problem jak słucham głośniej muzyki i dodam więcej basu to tak jakby sie wyłączał na chwilę dzwiek z płyty nie wiem czy przeskakuje od drgań ( dziwny pomysł zmieniarka przykręcana do subwoofera ) Nie wiem czy jakoś prądu brakuje wzmacniaczowi czy radiu nie wiem gra a jak bas uderza to pyk i z mniejsza głośnością niż ustawiona wcześniej znów gra i podnosi dzwiek do poprzedniej głośności a jak znów uderzy bas to to samo , jak troszkę z ciszę jest ok . Ni wiem gdzie szukać problema

Opublikowano

Problem tkwi w zmieniarce - są w niej takie śrubki, dzięki którym można regulować sprężyny ustalające pozycję - trzeba je poluzować i dobrać położenie doświadczalnie tak, aby problem zniknął, lub jeśli to nie pomoze - wyczyścić czytnik.

Opublikowano

Jak kupiłem zmieniarke miała ona byc z avanta po lifcie , niestety kieszen nie pasowała do mojego i przerobiłem ja tak by mocno ją przykrecić do samochodu . W miejscach mocowania podkładałem kawałki gumy zeby stłumić drgania które nie występują w oryginalnym mocowaniu zmieniarki do obudowy subwoofera . Chyba skłonie się do demontażu zmieniarki co proste nie jest bo mocowałem najpierw zmieniarke później subwoofer ale może da się jakoś wymontowac samą zmieniarkę i wyczyścić laser .

Czy jest możliwe że brakuje wzmacniaczowi subwooferowi prądu ? może przez to przerywa ? [br]Dopisany: 16 Październik 2011, 22:42_________________________________________________Wstawiam filmik na którym słychać owe ciekawostki . Laser przeczyszczony , ustawienie w pozycji H czyli poziom i moim zdaniem to słabe zasilanie ale dlaczego ? jak je poprawić ? gdzie szukać ? .Oto filmik :

Mój system to ASS a nie Bosse niestety przód mam zasilany radiem , tylne głośniki w drzwiach graja tak cicho że w ogóle ich nie słychać .Subwoofer zagłusza że z tyłu tylko słychać bas a głośniki w drzwiach ledwo co grają . Z tego co widziałem poprzedni właściciel zmienił głośniki w tylnych drzwiach na jakieś dwudrożne ale grają nieusłyszalnie dla siedzących na przednich fotelach ,w sumie na tylnych tez nie bo zagłusza subwoofer . Chyba nie istnieje wzmocnienia na tym wzmacniaczy tylnych głośników w drzwiach ? Aha to w sumie pseudo wzmacniacz jak go zobaczyłem to się roześmiałem wygląda jak zwrotnice od kolumny , nawet altus 140 ma wiekszą zwrotnice :chytry: . A więc jeśli mnie zirytuje ten wzmacniacz i bede miał zamiar zmienić wzmacniacz na inny to jak ja mam go tam wpiąć ? Macie koledzy jakiś schemat który przewód który kolor jest zasilaniem który jest impulsem od radia który sygnałem na czincz ?