Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alufelgi z mercedesa a ori szpilki audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam sie do kupna alufelg 16", wpadły mi w oko felgi z mercedesa Vito, jak myślicie będą pasowały fabryczne śruby z felg audi do tych nowych? W moich obecnych felgach jest et45, w tych co planuje kupić et35, ma to jakieś znaczenie przy śrubach :mysli:

Noi jaki pierścień centrujacy mam kupić :mysli:

:notworthy:

Opublikowano

Mercedes ma ( róznie podają ) otwór centrujący 66,6 lub 66,5mm a Vw 57.1 wiec pierscień z 66,5 na 57,1 parametry śrub sa takie same nie wiem tylko jaki łeb musi miec śruba w mercach

pozdro

Opublikowano

ma to jakieś znaczenie przy śrubach :mysli:

ET nie ma nic do tego

Opublikowano

ma to jakieś znaczenie przy śrubach :mysli:

ET nie ma nic do tego

dokładnie.

jak już w innym temacie ci mówiłem sprawdź sobie jakiej średnicy Vito miał śruby bo w Mercach były M12 i M14, ty musisz mieć M14

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Arek za info, tak sie skłąda że mam u siebie Vito musze sprawdzic te śruby tylko, a co do felg napisałem maila do goscia i czekam na odpowiedź, jakie tam śruby miał

Opublikowano

Kowi sprawdziłem ci, Vito ma również M14x1,5 więc to samo co A4 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Kowi sprawdziłem ci, Vito ma również M14x1,5 więc to samo co A4 :wink4:

Dobra to kupuje te felgi :good: taniej mi sie juz nie uda wyrwac chyba nic co pełne

:notworthy:[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 20:10_________________________________________________http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1889903944

Kupione :naughty: najwyzej jak cos pasować nie będzie na śrubach to do końca listopada oagarne śruby, czas jeszcze jest

Opublikowano

Ładna ta felga :good: ciekawe jak będzie się prezentować na A4? :mysli:

Koniecznie wrzuć foto :good:

Opublikowano
  • Autor

Ładna ta felga :good: ciekawe jak będzie się prezentować na A4? :mysli:

Koniecznie wrzuć foto :good:

będzie będzie... cała sesja :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kowi87 pozwól ze sie wtrace z pytaniem, mysle ze watek identyk wiec nie ma sensu zakladac drugiego.

Tez nosze sie z zakupem czegos na zime oponki juz czekaja 205/55/16, teraz tylko felgi.

Znalazlem w mojej okolicy takie z mesia wlasnie http://motoallegro.pl/alusy-mer-passat-audi-sharan-galaxy-alhambra-i1904664116.html i chcialbym poradzic sie was czy to bedzie pasowac...

Kowi87 masz juz te felgi? Pierscienie centujace zakupiles? Zamontowales wszystko na auto?

Opublikowano

alu z merca pasuje do audi idealnie - jedyne co jest potrzebne to pierścienie centrujące tak jak koledzy wyżej pisali :kox:

Opublikowano

tak tak ze pierscienie to wiem jedynie co mi w glowie namąciło to to ze sa rozne rodzaje głowek szpilek i teraz niewiem sam,

a co do tego ET tej feli z mercedesa to bedzie wystawala blizej zewnetrznej strony nadkola tak (teraz mam ET 50 fela z Passata)?

jesli tak to o ile mm?

Opublikowano
  • Autor

Pierścienie centrujace kupiłem 57.1-70.1 już załozone na felgi :wink4: co do twoich felg to nie jestem pewien czy to sa OEM mercedesowskie, tak czy tak potrzebny będzie Ci pierscień centrujacy i pewnie śruby jak to bywa z felgami niefabrycznymi[br]Dopisany: 02 Listopad 2011, 10:15_________________________________________________

tak tak ze pierscienie to wiem jedynie co mi w glowie namąciło to to ze sa rozne rodzaje głowek szpilek i teraz niewiem sam,

a co do tego ET tej feli z mercedesa to bedzie wystawala blizej zewnetrznej strony nadkola tak (teraz mam ET 50 fela z Passata)?

jesli tak to o ile mm?

co ty masz za fele ze masz et50, takie et to problemy w A4 z obcieraniem od wewnętrznej strony koła, najlepsze parametry to ET zblizone do 35 :wink4:

Opublikowano

co ty masz za fele ze masz et50, takie et to problemy w A4 z obcieraniem od wewnętrznej strony koła, najlepsze parametry to ET zblizone do 35 :wink4:

felgi mam ori z passata B5 FL

Opublikowano

alu z merca pasuje do audi idealnie - jedyne co jest potrzebne to pierścienie centrujące tak jak koledzy wyżej pisali :kox:

ciekawe..... do felg z Merca A klasy i C klasy również :?:

Opublikowano

ciekawe..... do felg z Merca A klasy i C klasy również :?:

no... chyba tak :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ja dzisiaj przymierze swoje felgi na ori szpilkach :naughty:

Opublikowano

Ja dzisiaj przymierze swoje felgi na ori szpilkach :naughty:

Dawaj foto :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Felga bedzie za***ista na zime, ale jednak musze kupić sruby :wallbash: te w audi maja 28mm gwintu, i po przyłozeniu moze z centymetr wystaje z felgi, czyli zdecydowanie za mało, łapie na jakieś 4-5 zwoi, musze kupić śruby o długosci gwintu ze 35mm żeby załozyć

audilq.jpg

Opublikowano

Hmm ja mam stalówki z mesia i szpilki pasują, ale stal to nie alu, spoko felga :good: