Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Wybor subwoofera

JL Audio vs. Rockford  

1. 1. JL Audio vs. Rockford

• Lanzar Max 12 w BR
      0
    • JL AUDIO WX12
    • Rockford Fossgate R1
      0
    • Rockford Punch P1 w BR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, staje przed kupnem subwoofera jednak poza lanzarem zadnego z tych glosnikow nie mialem okazji slyszec. Prosze o opinie tych glosnikow. Dodam ze ma to grac w "pancernym" sedanie :D Muzyka electro-house i rap

Opublikowano

Dodam ze ma to grac w "pancernym" sedanie :D Muzyka electro-house i rap

Co niby wiecej napisac skoro chce tylko opinie ??

Opublikowano

Lanzar- idealny do odkręcania śrubek w aucie i denerwowania nielubianego sąsiada z rana. Z basem ma mało wspólnego.

Jl- fajne zejście choć trochę mułowaty w wentylowanej budzie.

r1- nie słyszałem lub nie pamiętam.

p1- bardzo sympatyczny w cenie za jaką można go dostać. Z tej 4 wybrałbym prawdopodobnie właśnie jego.

Opublikowano

Jl wlasnie ma byc w zamknietej a P1 w wetylowanej. Moze slyszales jl w cisnieniowej skrzynce ?? :)

Opublikowano

jak dla mnie to za przeproszeniem kolego trochę motasz... nie wiesz czy kibel czy br... czegoś tam słuchasz... nie lepiej zrobić odsłuch gdzieś, niż kierować się opinią forumowych kolegów, ze względów oczywistych, z których każdy ma inne "ucho"

Opublikowano

jak dla mnie to za przeproszeniem kolego trochę motasz... nie wiesz czy kibel czy br... czegoś tam słuchasz... nie lepiej zrobić odsłuch gdzieś, niż kierować się opinią forumowych kolegów, ze względów oczywistych, z których każdy ma inne "ucho"

Jak bym mial gdzie zrobic odsluch to bym nie zakladal tematu.

Opublikowano

jeżeli tak, to teraz kupisz pierwszego lepszego woofera co Ci zaproponuje jakiś owner :mysli:

Opublikowano

Chyba nie rozumiesz o co chodzi. Chce opinie np jak "mam sedana, slucham takiej muzy, u mnie tak gra, to mi sie podoba a to nie"... Raczej bede musial dokonac wyboru opierajac sie na parametrach

Opublikowano

Jesli nikt nie potrafi pomoc to trzeba sobie radzic. Ten ldt za drogi. ok temat do zamkniecia. Poradze sobie

Opublikowano

Brałeś pod uwagę Oriona ?

z mojego doświadczenia w sedanach

RF :good:, 2 x 10" na mostku (najlepszy zestaw w moim życiu)

JBL :good: 1 x 12"

Orion :good: 1 x 10"

JL nie miałem okazji słuchać i Lanzara też nie