Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Piszcząca kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam denerwujący problem, otóż w moim autku od kiedy go posiadam piszczy mi kierownica na dziurach, a że w polsce tych dziur jest sporo to prawie cały czas piszczy :(.

Jest tam wsadzona kierownica trójramienna s-line.

Problem mogę rozwiązac trzymajac poduche z lewej strony, ale nie chce w ten sposob tego rozwiazywac bo nie zawsze mi jest wygodnie tak łape trzymac, więc ostatnio stwierdziłem ze trzeba ściągnąć poduszke i zobaczysz co w kierownicy siedzi.

Zauwazyłem że na śrubie która jest zaznaczona, cała ta metalowa rama się rusza i teraz pytanie czy dokrecic ta duza srube do ktorej jest masa przykrecona czy ma byc na niej taki luz. Wydaje sie że jakby ja dokrecił to nie ruszałoby się tak bardzo, ale ciezko idzie a ja nie chce ryzykować, tez nie wiem czy klakson nie przestanie działać ?

Niestety nikt z moich znajomych nie ma takiej kierownicy więc nie podpatrzę, a po drugie i tak głupio u kogoś ściągać poduszkę.

kierownica12.jpg

Mieliście może z takim czymś styczność ? Jak sobie z tym poradzić?

Opublikowano

Czyli ta śruba musi byś sztywno przykręcona ? tak żeby ten "stelaż" wogóle na niej sie nie ruszał ? U mnie chodzi góra, dół i troszeczke na boki, ale tak jak pisałem przy dokrecaniu jest troche oporu, a jedna to chyba się kręci w plastiku więc jest ryzyko zerwania :(

Opublikowano

Wszystkie śruby mają być przykręcone sztywno, tak, żeby stelaż nie miał prawa się ruszać. Skoro piszesz ze jest opór to zostaw tą śrubę i zobacz czy są dobrze dokręcone te dwie pozostałe śruby trzymające stelaż, które zaznaczyłem na foto:

ul566_kierownica12.jpg

Opublikowano

Te śruby też wydaja sie dobrze dokręcone. Przed chwilą właśnie odkręciłem te sruby które zaznaczyłes. I okazało sie, że nie ma luzu na samej srubie ale tam są takie jakby gumki a pomiedzy nimi takie gumowe trybiki i to na nich lata ten stelaż. Tak jakby te trybiki były za małe.

NIe mam niestety innej kierownicy do porównania żeby zoabczyc czy na tych "gumkach" tez chodzi ten stelaż.

Tu sa dwa te stelaże ten który jest widoczny na zdjęciu i jest jeszcze jeden pod spodem i to on mi chodzi.

Opublikowano

Ktoś musiał demontować ten drugi, czarny stelaz i odwrotnie zalozyl te 'trybiki'. Sprawdź to