Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Jaką instalację założyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to 27 gazuje moją 4 stag300 za 3tysie w sprawdzonym warsztacie

Miedzy stag200 a stag300 nie ma roznicy.

Ważne jest żebyś założył reduktor KME (czarny) do 250KM i także czarne wtryski (już bez skoku iglicy)

Jeśli masz pewny warsztat który dobrze założy Ci ten gaz to będziesz zadowolony.

Opublikowano

W audi a4 1.8 montowane były dwa rodzaje kolektorów ssących: aluminiowy z wstawkami plastikowymi i aluminiowy. jeżeli kolektor ma wstawki plastikowe należy zamontowac sekwencję. ja mam aluminiowy kolektor i zamontowałem instalację za 1500 zł. ta instalacja posiada oddzielny kontroler sondy lambda i sterownik całości. odpalanie samochodu na benzynie i przy 2000 obr/min przełącza się na gaz. spalanie w trasie do 120 km/h to 8,8 litra, cykl miejski 11,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm ja zalozylem BRC Sequent 24 (z wiekszym reduktorem do 300 ps - doplata 200pln) i nie moge zlego slowa powiedziec, zrobilem na niej 20 tys i jest lala (wymiana filtrow gazu po przejechaniu 15 ty). Spalanie 1.8T quatrro od 10-15, srednio 13. Pozdro!

Opublikowano

Ja w swoim a4 1.8T jeżdże na BRC, ale jeśli miałbym V6 i w warsztacie za BRC zawołaliby 4200zł, a za np. ZAVOLI 3000 wybrałbym ZAVOLI.

Mój poprzedni samochód miałem z instalacją ZAVOLI, przejechałem około 100 tys km na gazie i nie było żadnych problemów, więc chyba te instalacje nie są złe :th: ...pzdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, kolego i jak Ci smiga ta instalacja Stag 300 w silniku 2.6 V6? bo wlasnie przymierzam sie do zalozenia, ale jednak ciagle czuje jakas obawe.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mamy takie same motorki, gaz mam PRINS'a i złego słowa nie powiem. Po mieście w korkach i na kołach 225 pali coś około 14-15. Spisuje sie świetnie.

Opublikowano

ja od 2 dni brc sequent 24, narazie odpukac ok, 2 razy tylko cos z odpaleniem zajeczala, ale tak to ok. nie sprawdzalem dokladnie ile pali, ale wydaje mi sie ze chyba troche za duzo gazu, nie wiem moze mala korekcja ustawien. a za instalacje dalem 2850

Opublikowano
  • Autor

kolego Darkippo przejechalem na gazie ponad 5 tys.km i nie moge powiedziec zlego slowa-chodzi bez zarzutu pali srednio 12 litrow lpg i jesli mialbym jeszcze raz zakladac zrobilbym to bez zastanowienia :decayed: wazne jest tez kto Ci to bedzie robil-mi robil to koles u ktorego zakladalem juz druga instalacje i facet naprawde zna sie na tym tak wiec ja polecam :th:

Opublikowano

dzieki za odpowiedz. Zdecydowalem sie juz i niebawem zakladam, tym bardziej ze cena benzyny coraz bardziej winduje. Gazu jeszcze nigdy nie zakladalem. Chce zalozyz w firmie Jakart we Wrocławiu. Koledzy polecali ja w dziale polecani montazysci, wiec mam nadzieje ze gazownicy wiedza co robia.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

jak membrama się ułoży będzie ci mniej palił.

pozdrówka

ps. już A6 :)