Miciu Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam Mam w planach wymienić rozrząd i moje pytanie jest następujące. W B7 napina rolka czy pompa wody jak w przypadku B5? Bo nie wiem czy jest sens ją również wymieniać. Proszę o po/odpowiedzi
b3rs Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Chyba nie ten dział, a o rozrządach było sporo napisane. W jakim to silniku TDi pasek napina pompa wody? U znajomegoo stanęła pompa, jak rozebraliśmy okazało się, że ścięło WSZYSTKIE zęby na pasku (przebieg pomy jak i auta ori 140 kkm), wymieniać nie musisz...
Miciu Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 1.9TDI co do pompy miałem na myśli a4 b5 1,8i pamiętam ,że kuzyn wymieniał dlatego moje pytanie jest takie. Więc nie wiem czy jest potrzeba ją wymieniać
miodzio Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 Jak już wymieniasz rozrząd to i tak musisz wybebeszyć cały przód więc chyba bezsensem było by nie wymienić wszystkiego. Pompa to już niewielki koszt przy całej reszcie.
rafcisz Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam koledzy,mam malutkie pytanie. Mój przebieg to 175000 przy 200000 powinienem wymienić cały komplet rozrządu. Problem polega na tym ze w listopadzie miałem przerabiany napęd pompy oleju tak zwany SWAP i przy tym zabiegu dowiedziałem się ze jest demontowany rozrząd.A ja nie pomyślałem o tym ze by go wymienić.Byłem wczoraj u mechanika w celu wymiany rozrządu i on mi odradzil wymieniać przed czasem,bo i tak się nic nie stanie. Co wy o tym myślicie?
sołtys85 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Nic mu nie będzie jak przelata tyle co daje gwarancji producent na pasek i rolki. Jak rolki nie piszczą ani nie ma niebezpiecznych objawów to nie ma sensu sie pchać w niepotrzebne koszta. Ja u siebie wymieniłem rozrząd po 90kkm i to był bład poprzedni własciciel założył wszystko ori ze znaczkiem audi i spokojnie przelatało by do tych regulaminowych 120kkm. Kumpel co mi to wymieniał to był w szoku, że taki dobre graty wyrzucam z pod maski. No ale cóż człwoek uczy sie na błędach jak już samochód rozbebrany to trzeba gonić robotę i już. Niektórzy mechanicy twierdzą, że raz zdjety pasek sie wyrzuca i zakłąda nowy nawet na stare rolki. Ja osobiście założyłem przy wynianie uszczelki pod głowicą stary i nic sie nie stało zaznaczam tylko kierunek, w który się kręcił i montuje zgodnie ze strzałką.
rafcisz Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 I właśnie byłem ciekawy.Mi mechanik powiedział ze do 200000 tys. mogę śmigać śmiało mimo tego ze ten pasek był już zdjęty i założony drugi raz. Dziękuję kolego za odpowiedz.[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 18:02_________________________________________________Jakiej firmy polecacie rozrząd cały komplet? I ile kosztuje wymiana całego rozrządu i robocizna?
sołtys85 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Robocizna 300zł Częsci kup u forumowicza TOM_77 i bedziesz happy.
rafcisz Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Kolego a powiedział byś mi ile mniej więcej kosztują części? Bo nie mogę znaleźć tom_77
sołtys85 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Kolego a powiedział byś mi ile mniej więcej kosztują części? Bo nie mogę znaleźć tom_77 Około 700zł chyba wyjdzie
miodzio Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 mi wyszło do BKE wszystko ori coś koło właśnie 700zł
rafcisz Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 jakiej firmy polecacie cały zestaw?
miodzio Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 najlepiej chyba to co fabryka dawała: Pasek Gates lub CONITECH rolki INA pompa ruville (choć polecał bym Hepu troszeczkę droższa ale z metalowym wirnikiem).
Rekomendowane odpowiedzi