marec-ki Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Panowie mam dylemata. Muszę kupić jakąś stalówkę 15" i wrzucić jako zapas. Sporo na Allegro jest felg od mercedesa o parametrach 5x112 ET 37 lub 45 Szerokość 6 lub 6.5J Więc parametry cacy. Ale co ze śrubami. Czy ori śruby od alu audi będą pasować do felgi stalowej od mercedesa ? Ewentualnie inna opcja. Mam zakupione felgi aluminiowe 17". Na czas zimy mógłbym założyć jakąś oponę 1szt i mieć na zapas. Czy felga 17" z oponą wejdzie w miejsce przeznaczone na zapas ?
soolek Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Felgi mercedesa mają inną dziurkę , więc napewno pierścień centrujący będzie Ci potrzebny. Co do śrub to nie wiem. 17' na zapas chyba ktoś wkładał, więc powinna wejść, ale to już możesz sam sprawdzić napewno.
marec-ki Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Opublikowano 9 Listopada 2011 A czy ET45 wejdzie ? nie będzie nic obcierać ?
soolek Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 ET35 do ET 45 jest prawidłowe i nic nie powinno trzeć.
agentsmith Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Czy felga 17" z oponą wejdzie w miejsce przeznaczone na zapas ? Ja mam 17" felgę na zapasie - mieści się bez problemu
marec-ki Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Opublikowano 9 Listopada 2011 A jaki masz profil opony ?
Rekomendowane odpowiedzi