karolek61 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam. jak mam przykręcić głowicę po wcześniejszym jej wyjęciu ??
Mauros88 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Audi sam narpawiam polecam.Doprzykrecenia jej potrzebujesz klucz dynamometryczny i wg. zalecen producenta ja odpowiednio dokrecac z odpowiednia sila.Kolejknosc dokrecania tez nie byle jaka i byle nie na okoloje dokrecac.
karolek61 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Opublikowano 9 Listopada 2011 no i właśnie o to mi chodzi z jaka siłą mam to dokręcić i w jakiej kolejności. samochodzik stoi w garażu i chciał bym się za to zabrać i to skręcić
tomek20stencel5 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Przykręcasz ją zaczynając od śrub środkowych i potem na krzyż, dokładnie tak: Wszystko oczywiście kluczem dynamometrycznym najlepiej na nowych szpilkach. O ile się nie mylę to dokręcasz najpierw 40Nm, potem 60Nm a potem jeszcze dwa razy po 90° (oczywiście to w etapach i tak wszystkie śruby po kolei - są cztery etapy) (choć głowy za to nie daje i to musisz sprawdzić dokładnie w książce sprawdzić bo jak zerwiesz szpilkę do pupa blada).
WIŚNIA Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 tak jest, ja 2 tygodnie temu głowice zakładałem i własnie tak ją skręcałem [br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 17:33_________________________________________________tyle żę 2 raz 90 stopni nie kręciłem bo się właśnie bałem że szpilki szlag trafi
przepychacz Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 ...teoretycznie zalecają też wymianę śrub głowicy, możesz podjechać i zapytać w jakimś sklepie motoryzacyjnym ile za kpl...
Rekomendowane odpowiedzi