Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Drgania, wibracje, telepanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam teraz do wymiany koło ale że bryka jest na gwarancji to wiadomo zakladam oryginał ( bo za free i mam dalej 2 lata gwar ) ale gdyby tak nie bylo na bank wsadzilbym jedno masowe . Kiedyś czytałem że przez zastosowanie kola 2 masowego są oszczędnosci w paliwie o okolo 5% , wiec moze je tylko po to zrobili skoro w golfie nie wyczulem roznicy miedzy nimi hmm

Alfuta nie łam sie przynajmniej masz super bryke zrobioną :)

Opublikowano
  • Autor

ono - a jak się teraz jeździ ?! :grin: prawie nówka. To mi właśnie rekompensuje ten smutek z wydanej kasy. Jeszcze tylko jakiś wzmak i będzie na wakacje super (chyba)?

Opublikowano

No racja po wymianie kola wsiadasz i kurde jak inny samochod roznica niesamowita jest :) Pierwszy raz jak mi zaczelo drgac pojechalem do VW to mechanik powiedzial zebym jeszcze jezdzil bo on nic nie slyszy i nie czuje i zebym przyjechal jak bedzie bardziej telepać to on zdjagnozuje usterke :P hehe no to przyjechalem za troche i kolo wycinali palnikiem :P

Opublikowano
  • Autor
No racja po wymianie kola wsiadasz i kurde jak inny samochod roznica niesamowita jest :) Pierwszy raz jak mi zaczelo drgac pojechalem do VW to mechanik powiedzial zebym jeszcze jezdzil bo on nic nie slyszy i nie czuje i zebym przyjechal jak bedzie bardziej telepać to on zdjagnozuje usterke :P hehe no to przyjechalem za troche i kolo wycinali palnikiem :P

I właśnie takich mechaników mają w autoryzowanych stacjach, a jaką jeszcze żądają kasę za serwis i naprawy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ja u mojego byłem z polecenia i musiałem czekać tydzień po telefonicznym zgłoszeniu - szybki i tani ! (polecali go jako niezłego magika)

Opublikowano

No ja dlatego sie dlugo czaje z wymiana tego kola bo szukam dobrego ASO troche sie boje bo jak widze tych cymbałow to mnie czysci .Ostatnio sie pytalem o plyte navi w AutoViva w wawie koles mowi ze plyty nie ma ale moge sobie DVD poogladac przynajmniej bo ta navi ma czytnik DVD hehe tylko ze ten czytnik czyta tylko mapyw formacie DVD a nie filmy , co za buraki :P I daj takim bryke do wymiany kola :P

Opublikowano
  • Autor

najlepszy numer : robie podjazd pod warsztat, a tam wychodzi dwóch - a ja pytam dlaczego to auto tak drży. Na to jeden łapie za przednie lewe koło i mówi " to wtryski", a ile u was kosztuje zrobienie wtrysków - pytam. Drugi odpowiada 100 wtryski i 100 robota, przyjedź pan jutro zrobimy. Na to ja pytam, a jak zrobicie mi wtryski za 200 i po naprawie będzie tak samo, to co wtedy!????? Na to ten drugi odpowiada: Panie ale wtrski zawsze warto zrobić !!! :shock:

Co Wy na to ? :?:

Opublikowano

a co to byl za warsztat :?: :lol: Bolek i Lolek

Opublikowano
  • Autor

to był jeden z kilku warsztatów, jak robiłem rozeznanie na mieście - sprawdzałem wiedze mechaników :mrgreen: i ceny jakimi zabijają klientów :cry:

a wyglądali nie jak Bolek i Lolek, tylko jak Filopat i Patafil :grin:

Opublikowano

No tragedia , czasem to ręce opadają . Lukas my tu gadu gadu o kolach a ty wracaj pojedziemy do Waldemajera :)

Opublikowano

Lukas wraca za tydzien w poniedzialek to pewnie we wtorek spot :wink:

Opublikowano
nie jak Bolek i Lolek, tylko jak Filopat i Patafil :grin:

Sąsiedzi :mrgreen: :mrgreen: Pat i Mat

Opublikowano

Porponuje dopisac omawiany warsztat w serwisach tych dobrych i tych zlych zeby nam wszystkim zaraz wtryskow nie wymienili :lol:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hej.

mieliśmy taki sam problem.

właśnie wróciłam od mechanika.

Okazało się, że:

~ wprysk paliwa mniejszy o 2 razy niż powinien byc :roll:

Zrobili;

- kont wtrysku

- zapłon

- wyregulowali obroty - 861

- --------"---- wtrysk - 4,60

:lol: działa jak marzenie i moc wróciła i zero drgań :lol:

A teraz najlepsze koszt: 120zł. :!:

Opublikowano

ale widzisz mialas utrate mocy i slabe auto a co poniektorym moc jest normalna :wink:

Opublikowano

Zrobili;

- zapłon

Jak w dieslu :?:

Opublikowano
Jak w dieslu

bratpit, inaczej rzecz mowiac chodzi o poczatkowe tloczenie paliwa. Czyli w jakim momencie ma byc podane paliwo.

Opublikowano

tak, zapłon...

rwań i drgań pod silnikiem już nie ma ...

tylko doszła następna rzecz...

jutro po 16 będziemy wiedzieć czy na 1000% to..., ale już jesteśmy przerażeni kosztami... :sad:

prawdopodobnie koło dwumasowe...... :roll:

utraty mocy nie mielismy :!:

mieliśmy drgania przy ruszaniu (i tylko gdy silnik osiągał temp. 90 stopni)

takie, ze myśleliśmy że kiedys silnik, maskę nam rozwali :/

polecam tak propo serwis bosch (ul. bacieczki 64 w Białymstoku)

[ Dodano: 2006-06-19, 21:21 ]

Pikuś, dokładnie tak jak napisałeś :lol:

Opublikowano
hej.

mieliśmy taki sam problem.

właśnie wróciłam od mechanika.

Okazało się, że:

~ wprysk paliwa mniejszy o 2 razy niż powinien byc :roll:

Zrobili;

- kont wtrysku

- zapłon

- wyregulowali obroty - 861

- --------"---- wtrysk - 4,60

:lol: działa jak marzenie i moc wróciła i zero drgań :lol:

A teraz najlepsze koszt: 120zł. :!:

a mialo byc tak pieknie!!!przeciez juz bylo dobrze wiec skad nagle drgania??

Opublikowano

Przez 5 gdzin byl spokój i znów powróciły.

Drgania sa na lewarku (cały się telepie) i odczuwalne na kierownicy.

i nie ważne czy stoi na biegu czy na luzie.

Wiemy, ze to napewno nie koło dwumasowe.

Poduszki są sprawne...

Bedziemy dalej jeździć, póki się nie rozsypie...

Bardzo kochamy nasza audiczkę :lol:

Opublikowano
Witam !!! długo mnie nie było, awaria kompa ! co do tych drgań i wibracji z którymi powstał ten temat: ,,,,, już po temacie i drganiach. Wczoraj autko moje było u mechanika - wymieniłem dwumasa-LUK-a, tarcz sprzęgła, docisk i łożysko-SACHS-a, no i uszczelniacz wału - poduszek nie ruszałem. Drgania i wibracje odczuwalne przed naprawą już nie istnieją. Mam prawie nowe auto. Kosztowało mnie to troszkę - "kasa i nerwy" z tym związane........ pozdrawiam - temat uważam za zamknięty

Możesz mi powiedzieć, ile zębów na zewnatrz ma koło dwumasowe do AFN??