Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam... jaka moze przyczyna zwiazana z temperatura.. spada z 90 st na 60 st podczas jazdy na trasie a w ruchu miejskim temperatura jest odpowiednia ( 90 st). za informacje dzieki bardzo. pozdrawiam :):szukaj:

Opublikowano

Być może termostat się zaciął na otwartym. Sprawdź błędy VAGiem, jeżeli nic nie będzie to termostat, ale właśnie termostat obstawiam. A temp. na wskaźniku pokrywają się z temp. z klimatronika?

Opublikowano

u mnie było to samo winny termostat - po problemie

Opublikowano

może czujnik :cool1:

Opublikowano
  • Autor

termostat wymienialem z pół roku temu,,

Opublikowano

termostat termostatowi nie równy

Opublikowano

Termostat :cool1:

Jakiej firmy ten termostat ?

Opublikowano

kup ori i będzie git, reszta to shit ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja raz założyłem z gates i temp chłodzenia osiągała mi 100 stopni :( polecam tylko ori jak kupiłem i jestem zadowolony :)

Opublikowano

Podczepie sie pod temat. Kupilem w kilka dni temu samochod audi a4 b5 z silnikiem 1.6 z 98 roku. Zaobserwowalem ze temperatura silnika nie dochodzi mi do 90 stopni. Dochodzi mniej wiecej tak do 78, jak postoje chwilke to delikatnie przekroczy 80 stopni. Teraz sprawdzalem na climatroniku i kod 49 pokazuje mi taka sama ilosc stopni jak na liczniku. A kod 51 pokazuje mi 90C. Czy to na pewno wskazuje ze winny jest termostat? Czy z tego powodu ze nie dogrzewa mi silinika moze byc wieksze spalanie? jesli tak to o ile mniej wiecej?

Opublikowano

Na 90% termostat. Zwiększa spalanie, a o ile to Ci nikt nie powie, bo to różnie, ale jest więcej negatywów płynących z jazdy na niedogrzanym silniku...

Opublikowano

Na 90% termostat. Zwiększa spalanie, a o ile to Ci nikt nie powie, bo to różnie, ale jest więcej negatywów płynących z jazdy na niedogrzanym silniku...

Na 101% to termostat :wink4:

Opublikowano

Oczywiście że wina termostatu.

Wymień albo na oryginal albo Wahlera :cool1:

Opublikowano

w moim oryginalnie był wsadzony BEHR

Opublikowano

Na 101% to termostat :wink4:

Robercie, ja to już na 100% nigdzie nie piszę, bo nieraz takie jaja są że niczego pewnym nie można być ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego u mnie tez latala temperatura i wymienilem termostat i bez zmian dopiero po wymianie czujnika wszystko wrocilo do normy

Opublikowano

Termostat :cool1:

Jakiej firmy ten termostat ?

Robert miałem tak,wymieniłem termostat a okazało się ze nadal spada i rośnie temperatura , po wymianie czujnika jest wszystko ok :hi:
Opublikowano

po co ma chłopak wymieniać czujniki :mysli: a nie lepiej podpiąć VAGa i sprawdzić, jaki to problem :gwizdanie:

ale i tak moim zdaniem wadliwy jest termostat :cool1:

Opublikowano

po co ma chłopak wymieniać czujniki :mysli: a nie lepiej podpiąć VAGa i sprawdzić, jaki to problem :gwizdanie:

ale i tak moim zdaniem wadliwy jest termostat :cool1:

Ja nie napisałem że na pewno ,ja tak miałem co do VAGa to masz racje :good:
Opublikowano

u mnie tez ten czujnik wyszedl dopiero po vagu wiec kolego jak masz taka mozliwosc to podpinaj i wszystko bedziesz wiedzial