ajiboo Opublikowano 10 Marca 2008 Opublikowano 10 Marca 2008 Witam wszystkich :th: Za kilka dni będę montował radyjko w schowku ale zanim zaczne rozkręcać to może ktoś juz robił taki manewr i zechce się podzielić ze mną jakimiś instrukcjami. Czy z tyłu za obudową schowka jest sporo miejsca bo na pierwszy żut oka to będę musiał wyciąć tylną obudowę żeby zmieścić tam radyjko. Proszę o jakieś sugestie jak to wszystko najlepiej zrobić. pozdrawiam
marinero Opublikowano 10 Marca 2008 Opublikowano 10 Marca 2008 Mam pytanko - czy chodzi ci o radyjko CB czy cos z car audio bedziesz rezal i o ktory schowek tobie chodzi - konsola glowna czy pod kierownica?? jesli radyjko cb to podaj model wymiary i ci pewnie pomozemy!!
ajiboo Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Opublikowano 10 Marca 2008 Witam Chodzi mi o radyjko do car audio a dokładnie pioneer deh-P945 A schowek to ten na przeciwko pasażera otwierany ponieważ wydaje mi się że to najlepsze miejsce po standardowym miejscu chyba że da się zamontować gdzies indziej w równie dostępnym miejscy . Od razu zaznaczam że standardowe miejsce odpada, musi byc zachowana ładna konsola a i zarazem chce mieć dobry dźwięk w mojej
marinero Opublikowano 10 Marca 2008 Opublikowano 10 Marca 2008 Zainteresowales mnie tematem wiec sie wybralem do garazu - wsadzilem do swojego schowka o ktorym piszesz swojego starego chorusa - radyjko 1din - o takie ci chodzi podejrzewam. weszlo na styk - problem byl juz zamknieciem a podwiesilem je u siebie na gorze bo tak to ma wygladac w przyszlosci rozumiem, wiec jesli wymiar tego co ty masz jest podobny do oryginalnego bedzie na 100% trzeba wycinac tyl schowka bo kable nie wejda - ja swoje wkladalem bez kabli. druga sprawa ktora mnie zastanawia - sprawa bezpieczenstwa - obsluga radyjka w schowku bedzie przysparzala problemow - nawet pilot nie rozwiaze tego bo czasami trzeba pogrzebac w radiu!! A jesli chodzi ci o schowanie radyjka przed zlodziejami to i tak wczesniej czy pozniej jak sie ktos uprze to przyuwazy ze ciagle otwierasz i zamykasz schowek!! moze lepiej standardowe miejsce ale radio wsuniete i zaslepka na radyjko?? przemysl sobie wszystkie opcje!!
ajiboo Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Opublikowano 10 Marca 2008 a więc tak chce schować radyjko w schowku głównie z powodów estetycznych chce żeby nadal na kokpicie było wszystko ładnie zgrane i świecące czyli zostanie tam stare firmowe radyjko , a wybrałem schowek bo moim zdaniem jest to najbardzie przystępne miejsce a co do obslugi to mam zamiar kupić pilot pioneera na kierownicę i mysle że dam rady obsłuzyc radyjko bez otwierania schowka jednynie wrazie wymiany płytki CD. Wybierając radyjko tak nie sugerowałem się wyglądem itp tylko jakośćią dźwięku Ale głównie chodzi mi o to czy jak wytnę wnękę w tyle schowka czy tam jest jakaś pusta przestrzeń włąsnie na kable ?? Może tam od razu jest jakaś metalowa ściana albo jakach część i nie ma tam miejsca na kable itp ?? Jeszczse jedno pytanko jakie macie pomysły na podwieszenie tam radyjka żeby to wyglądało estetycznie i ładnie ( czyli żeby nie była na wieżchy kieszeń metalowa tylko jakoś to lekko zamaskować może jakimś niby filcem takim jka skrzynia basowa czy cokolwiek podobnego. dajcie jakieś swoje pomysły pozdraiwam
marinero Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 ja osobiscie pozostal bym dalej przy radyjku w centralnej konsoli - mozesz kupic zaslepki albo dorobic z wlokna szklanego jak bys chcial zeby sie w calosc zlewala, sa radyjka ktore idealnie pasuja kolorystycznie typu alpine z koncowka R - oznaczenie koloru RED i bedziesz mial idealne oswietlenie jak w audi. jest watek o idealnie pasujach radiach do naszych aut - poszukaj. jesli chodzi o schowek to tam z tylu jest troche miejsca kable powinny wejsc bez problemu - zreszta mozna sprawdzic bo schowek wkrecony jest na 5 srub - 15 minut roboty. samo radyjko podkrecisz pewnie z mocowaniem i potem to by trzeba takim materialem jak schowek wykonczyc. moze ktos bedzie mial ciekawszy pomysl. w b6 sa tam pochowane zmieniarki wiec by mozna podmaine strzelis ale nie widzialem w b5 - wtedy by mozna schowek caly kupic - ale to koszty a lepiej dolozyc na lepsze radyjko!! :>
Doman13 Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 za schowkiem jest trochę miejsca, nie dotyka on bezpośrednio do nagrzewnicy (po zdjęciu zaślepki z prawej strony wszystko widać) Zdanie marinero popieram. Nie decydowałbym się na wycinanie dziury w schowku. To jest plastik który trzyma się na 5 śrubkach i sam z siebie musi wykazywać pewną sztywność. Wycięty otwór może tą sztywność zmienić, i może on zacząć trzeszczeć, piszczeń na wybojach. Wtedy można strasznie znielubić swój schowek.
marinero Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 za schowkiem jest trochę miejsca, nie dotyka on bezpośrednio do nagrzewnicy (po zdjęciu zaślepki z prawej strony wszystko widać) Zdanie marinero popieram. Nie decydowałbym się na wycinanie dziury w schowku. To jest plastik który trzyma się na 5 śrubkach i sam z siebie musi wykazywać pewną sztywność. Wycięty otwór może tą sztywność zmienić, i może on zacząć trzeszczeć, piszczeń na wybojach. Wtedy można strasznie znielubić swój schowek. i twoj cel - czyste brzmienie i fajne car audio legnie w grozach!!
ajiboo Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Opublikowano 11 Marca 2008 hmm to mnie teraz pocieszyliscie z tym ze schowek moze trzeszczec itp. hmm sam juz nie wiem ale miejsce standardowe to raczej odpada jedynie zastanawialialem sie nad zaslepka calosci ale to wtedy bedzie lipa i pusto a innego wyjscia nie widze niz schowek bede musial niedlugo odkrecic i zerknac jak to sie kupy trzyma jak zrobi sie gietki to od zewnetrznej strony bede musial czyms go usztywnic. hmm slyszalem juz nie raz o radiach w schowku i myslalem ze ktos juz to robil i sie podzieli emocjami ale jak narzie nie za bardzo hehe pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi