Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Poziom gazu w butli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam założoną sekwencję pełną. Chodzi pięknie, nawet nie wiem kiedy się przełączy z beznyny na gaz, utraty mocy żadnej. Autko nie dawno kupiłem i martwi mnie fakt że na kontrolerze zawsze świecą się 4 kreski i nigdy nie piknie nie zasygnalizuje że gaz się skończył tylko dioda ze stałej zaczyna migać. Moje pytanko czy to może mieć jakiś czujnik poziomu gazu w butli ? Czy może być uszkodzony przez co kontroler nie wskazuje poziomu (tylko zawssze 5 kresek się pali?)

Opublikowano

źle ustawione wskazanie jedź do gazownika

Opublikowano

jedz tam gdzie zakładałeś , powinny raczej po kolei gasnąć

Opublikowano
  • Autor

Problem w tym żę ta instalacja była zakładana gdy był inny właściciel i na dodatek parę lat temu. Podjadę do gazownika. Mam jeszcze 2 pytanie jakiej wielkości może wejść butla do sedana? Ostatnio mi weszło do niej 28 litrów co na wielkość butli wydało mi się mało...

Opublikowano

powinno pisać na butli jaka pojemność - średnio wchodzi 80 % czyli jeżeli masz butlę np 32 litry to wchodzi około 26 litrów ( zależy jeszcze jakie mają ustawione ciśnienie na dystrybutorze )

z reguły w okresie zimowym wchodzi odrobinę więcej, a latem odrobinę mniej

Opublikowano
  • Autor

Butla jest wielkości 39 litrów...

Opublikowano

czyli powinno wejść, jakieś 30-31 litrów :hi:

Opublikowano

czyli powinno wejść, jakieś 30-31 litrów :hi:

tak jak mówi nie inaczej :good:

Opublikowano

powinien być wskaźnik poziomu gazu w butli, zobacz czy wszystkie kabelki są podłączone, jak tak to jedz do gazownika niech podepnie kompa i sprawdzi ustawienie wskaźnika w systemie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie ciągle pali się rezerwa LPG - nawet jak pełny :kox:.Bo nie mam pływaka i wchodzi 55,5 l do 56 l zbiornika... :evil:

Opublikowano

Ekspertem nie jestem - ale w butli gaz jest w postaci płynnej -dopierow parowniku zmienia się w gaz - jeśli się mylę to niech mnie ktoś oświeci.

Opublikowano

Sprawdź czy masz podłączony przy butli kabelek z dwoma pinami, jeżeli nie to go podłącz, u mnie był właśnie odłączony i cały czas było full.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a samochod kupiles gdzies w swoich okolicach. zobacz w papierach gdzie byl zakladany gaz moze gdzies nie daleko. jak do sedana to powinna wejsc butla w kolo do 53 litrów. w pelnej jest plywak magnetczny elektroniczny jakos tak. mozna go okrecac co powoduje zmiany wartosci na tych kontrolkach . kabelki raczej masz wszystkie podlaczone bo nie ma jakos specjalnie duzo wtyczek (jedna) sprawdz przy butli cczy nie jest luzna

Opublikowano
  • Autor

Gaz zakładany dawno i daleko temu... Butle i tak w tym roku wymieniam bo legalka się kończy ale sprawdzę przewody na butli.

@Edit:

Słuchajcie zajrzałem tam do butli, odkręciłem klapkę i ujrzałem tam taki zegar wskazujący ilość paliwa i w niego wkręcony niebieski mały czujnik, dla mnie to magnetyczny jest. Jednak jest sprawa niepokojąca otóż to "szkiełko" zegara się rusza i łatwo może się wyślizgnąć(czy tam może uciekać np gaz ?) ponad to wskazówka zegara zginęła - raczej musiało jej nie być już jak kupiłem to autko. Czy to może mieć wpływ na wskazanie, a raczej jego brak?

Ponadto proszę Was o podpowiedź - jakie świece kupić, przewody i palec do Audi a4 1.8 T. Chce je wymienić bo teraz jak go przełącza na gaz lekko szarpie silnikiem a przy temp około 10 stopni wszystko działało i było nie zauważalne i silnik pracował równo.

Opublikowano

to ze szkielko sie kreci to nic, tym szkielkiem mozesz ustawic sobie rezerwe ,jesli masz pewnosc ze w butli jest np 10 l musisz krecic delikatnie tak szkielkiem zeby gasla ostatnia zielona dioda ,czeba miec wyczucie i robic to powoli ale skoro ty niemasz wskazowki to niemam pewnosci czy to zadziala bo to czyta polozenie wskazowki i oczywiscie musisz widziec przelacznik z diodami w aucie wtrakcie regulacij

Opublikowano
  • Autor

to ze szkielko sie kreci to nic, tym szkielkiem mozesz ustawic sobie rezerwe ,jesli masz pewnosc ze w butli jest np 10 l musisz krecic delikatnie tak szkielkiem zeby gasla ostatnia zielona dioda ,czeba miec wyczucie i robic to powoli ale skoro ty niemasz wskazowki to niemam pewnosci czy to zadziala bo to czyta polozenie wskazowki i oczywiscie musisz widziec przelacznik z diodami w aucie wtrakcie regulacij

Szkiełko jest obsadzone na 3 wypustkach i nie da się go kręcić ale jest luźne i może wypaść. w nie jest wkręcony taki niebieski czujnik ,

Opublikowano

modeli wskaznikow jest multum ,wiec to ze niedziala u ciebie wskazanie diodowe moze miec zwiazek z brakiem wskazowki bo to z jej polozenia odczytuje czujnik ilosc paliwa w zbiorniku,ja tak mialem w innym aucie ,ze szkielkiem sie ustawialo rezerwe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam kolego anioool skąd kupiłes autko ??? :)