Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Problem z uruchomieniem ciepłego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich ponownie, szukalem i szukalem i znalazlem tylko jakie sa problemy jak v6 slabo pali na zimno a u mnie odwrotnie, na zimno super a na cieplo trzeba dluzej krecic, wydaje mi sie ze kiedys krecilem krocej zeby zapali, wiem ze VAG by sie przydal nawt mam laptopa i wpinke tylko niewiem jak sie do tego zabrac, takze dzieki za info co moze mojej niuni byc??

czy to moze byc powiazane z czujnikiem temperatury? pozdrawiam

* (temat poprawiony) [Musashi]

Opublikowano

witam wszystkich ponownie, szukalem i szukalem i znalazlem tylko jakie sa problemy jak v6 slabo pali na zimno a u mnie odwrotnie, na zimno super a na cieplo trzeba dluzej krecic, wydaje mi sie ze kiedys krecilem krocej zeby zapali, wiem ze VAG by sie przydal nawt mam laptopa i wpinke tylko niewiem jak sie do tego zabrac, takze dzieki za info co moze mojej niuni byc??

czy to moze byc powiazane z czujnikiem temperatury? pozdrawiam

myślę że wizyta u tunera by załatwiła sprawę . Polecam.

Opublikowano

użyj opcji szukaj, na temat V6 jest wiele tematów, zrób logi wszystko jest dokładnie opisane na forum, po tym wszystkim dopiero będzie można coś powiedzieć[br]Dopisany: 11 Marzec 2008, 01:41 _________________________________________________

po co tuner?? nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

koledze chodzilo o zrobienie muku w sofcie zwiekszajac dawke rozruchowa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za info, do Rogala juz jestem zapisany, mam nadzieje ze pomoze :th:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :hi:

I jak ten problem kolega rozwiązał? Pytam ponieważ u mnie jest taka sama historia, znaczy się problem. Autko na zimnym silniku pali odrazu a na ciepłym trzeba mu kilku obrotów wału! Proszę o informacje co było powodem !

Opublikowano
  • Autor

kolego christophe1977 juz jestem po wizycie u Rogala, jak pisali wczesniej, zwiekszona dawka rozruchowa i wszystko jest git , pali za dotknieciem kluczyka, ciekawostka jest to ze po sprawdzeniu pompy pracuje wzorcowo, wiec problem z rozruchem moze tez sie brac z jakiegos zle dzialajacego czujnika, w kazdym razie u mnie Rogal pomogl, pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki Kudalty66, jak będę u mojego szpeca to powiem mu w czym siedzi problem i mam nadzieję że to załatwi sprawę!

pozdrawiam

Opublikowano

ogolnie jak silnik dobrze odpala na zimny a na ciepłym gorzej to tez jest podejzenie ze czujnik teparatury cieczy jest walniety. Jednak nie we wszytskich przypadkach

Opublikowano

Miałem taki problem w... fiacie seicento 900 :decayed: tam remedium na ten problem okazała sie wymiana czujnika położenia wału korbowego, w nazwie tego czujnika jest jakieś nazwisko, ale nie pamiętam jakie :mysli:

Opublikowano

Halla.

ale to nie wtym wypadku.

gdy czujnik Halla pada trudno sie uruchamia i cieply i zimny. i oczywiscie pojawia sie blad w VAG-u.

Opublikowano

Mam podobny jak nie taki sam problem. Mozesz mi podać jakiś namiar do mechaniora

Opublikowano
  • Autor

kolego Komarzysko jak niewiesz gdzie to na mineralnej 26 w wawie jest Rogal, on ci napewno pomoze, to jest naprzeciwko okecia, pozdrawiam