Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż oświetlenia zewnętrznego w obudowie lusterek bocznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdzę, ale gdyby tak było to podczas otwierania drzwi też lampki w lusterkach by się świeciły a tak chyba w ori instalacji nie jest????

---------- Post dopisany 15-06-2012 at 10:01 ---------- Poprzedni post napisany 14-06-2012 at 15:05 ----------

No i sprawdziłem i niestety, albo ja jestem ślepy albo drzwi zarówno od środka jak i od zewnątrz są tak dobrze spasowane, że nie widzę, aby lampki w drzwiach zapalały się po otworzeniu auta z pilota.

Opublikowano
  • Autor

Musisz spróbować :wink: albo napisz do adamooo .

W B8 podlacza sie w to samo miejsce w sterowniku gdzie idą lampki .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Musisz spróbować :wink: albo napisz do adamooo .

W B8 podlacza sie w to samo miejsce w sterowniku gdzie idą lampki .

1. Możesz powiedzieć, gdzie konkretnie podpiąć się w sterowniku? 2. Jak zdemontować ta dolna część pod lusterkiem?

Opublikowano

Grzegorz możesz napisać gdzie podpiąć to oświetlenie lusterek, bo w pierwszym poscie piszesz "złacze a2 16 stykowe pin 1 i masa", a kilka postów wyzej ze tam gdzie w B8 lampki, jak sądze ostrzegawcze w drzwiach,czyli złacze 32 stykowe pin 16. Dzisiaj bede zakladał Twoje lustra i nie bardzo kumam jak to w końcu jest.

Opublikowano
  • Autor

Kostka 16 PINowa PIN 1 od lusterka tam dajesz zasilanie do diody( u mnie żółty kabelek) a masę łapiesz gdzieś do brązowego kabelka w sterowniku drzwi .

Opublikowano

Walczyłem pare godzin z tymi lampkami i nic, martwe tak samo jak podswietlenie drzwi, jedynie podswietlenie klamek swieci. Jezeli chodzi o podłączenie to raczej nie ma opcji zeby cos było nie tak ,jedynie kodowanie ale w samym sterowniku drzwi juz za bardzo nie wiem co moge zmienic. Masz jakis pomysł?? Jakies kodowanie w innym miejscu niz sterownik drzwi??

Opublikowano
  • Autor

Tak myślę :eusathink: , ze jeszcze sprawdz u siebie jakie masz kodowanie w MCE 09 ---> Byte 6 ---> bit 7

mce093.jpg

Opublikowano

U mnie w Bajcie 6 sa bity od 1 do 3 potem nie mam nic..

Opublikowano
  • Autor
U mnie w Bajcie 6 sa bity od 1 do 3 potem nie mam nic..

Masz słaBą wersje VCDS :wink:

zmien wartosc w binary , pierwsza od lewej daj 1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Udało się wreszcie zakodowac sterowniki

i lusterka świecą. Polecam tego efektownego moda:wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem: jak nie mam Coming/Leaving Home, to nie robię podłączenia wg opisu w pierwszym poście tylko "partyzantka" na łapanie "+" i "-" w aucie w instalacji oświetlenia...

Opublikowano

Spis potrzebnych elementow do MODA:

- 000979009E Piny 2 szt. cena za kabelek w ASO 12.50 PLN

- 00979103E Piny 2szt. cena zakabelek w ASO 11.40 PLN

Jak zamówię w ASO 2 piny 000979009E to dostanę dwa piny na jednym przewodzie? Jak cena za "1 kabelek" to cena za 2 piny?

Opublikowano

wrcLaguna, w spisie części podajesz min. 823971988 obudowa - czy jest ona od razu z konektorami? Jak patrzę na te złącza od strony LED, to są chyba zwykłe konektory 2.8.

Opublikowano
  • Autor

Piny tez mozesz dobrac w jakims dobrym elektrycznym lub na necie (ALLEGRO) :wink: nie ma ich w zestawie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem tego moda ale nie do końca jestem z niego zadowolony...

Chodzi o to, że jak mam składane lusterka to podświetlanie gaśnie w momencie złożenia. Zaś przy otwarciu auta nie włącza się gdyż lusterka są złożone. Lusterka rozkładają się dopiero po włączeniu zapłonu. Można wykodować składnie lusterek i wówczas podświetlanie działa ok ale nie chcę rezygnować ze składania.

Jest może jakaś opcja kodowania, żeby lusterka rozkładały się od razu po otwarciu pilotem auta?

Opublikowano
  • Autor

No niestety ja nie znalazłem nigdzie w kodowaniu aby przy składaniu lusterek tez nam świeciły diody .