Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Gotowy chip - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy przypadek jest inny.

Opublikowano

ostatnio ktoś pisał (chyba CoLo), że sprzedał komuś chip abt i działa bezproblemowo, ale abt, a chip za 42 funty to chyba różnica...

skoro wiesz, jaka będzie nasza odpowiedź, to znaczy, że coś Ci tam świta w głowie, ale próbujesz jeszcze iść po najmniejszej linii oporu... testuj - to Twój samochód :gwizdanie: i po co szukać na ebay`u jak na naszych rodzimych portalach masz to samo... :gwizdanie:

a czy większość jedzie na gotowcach? hmm, zależy o kim mówisz, ale o tych, o których my mówimy to raczej nie jadą na gotowcach, lub inaczej - modyfikują je pod konkretne auto/silnik...

Opublikowano

Wszyscy jadą na gotowcach albo zgrywają serie i WinOLS-em modyfikują :naughty:

Opublikowano

bezpieczny soft ABT można zaryzykować. To też gotowce i nikt mi nie wmówi że są robione pod konkretne auto. Do 170 koni abt wypuściło 3 rodzaje softu. Wystarczy wyszukać odpowiedni do swojego ecu , zgrac i wszczepić. Przy pisanym sofcie pod auto możesz liczyć na równo rozłożony moment i więcej KM. Mam porównanie bo na tydzień miałem gotowca z ABT a teraz mam pisany pod auto. Zostaje przy pisanym pod auto. Ale decyzja należy do Ciebie.

Opublikowano

Z tymi gotowcami to trzeba uważać bo przez to, że nie jest pod konkretne auto to można sobie zrobić rewolucję w silniku :thumbdown:

Zawsze lepiej zrobić softa pod auto to będziesz pewien że pojeździsz :wink4:

Jak ze wszystkim jaka cena taka jakość :gwizdanie:

Opublikowano

rewolucje w silniku robi soft pisany przez laika. :wink4: widziałem jak zachowuje sie AJL po takim sofcie dosyć że nerwowy z mega momentem od spodu to jeszcze spalanie na poziomie 16/100. ABT jest pisany z małym marginesem bezpieczeństwa ( pomijam te powyżej 190 PS z AEB ). Jak ktoś jest świadomym użytkownikiem to krzywdy silnikowi nie zrobi.

Opublikowano

Tak, sprzedalem taki soft ABT, ktory smigal u mnie.

Taki lajtowy soft bo turbo 0,8bar ladowalo. Z tego co rozmawialem z wlascicielem smiga i 0 stukow i innych dziwnych objawow.

Takze czasem mozna zaryzykowac ale raczej z czyms sprawdzonym.

Pozdro :hi:

Opublikowano

ja też mam gotowca i śmigam już.. hmmm.. .. pół roku i jest git :good:

wszystko zależy skąd jest dawca :wink4:

Opublikowano

ja też mam gotowca i śmigam już.. hmmm.. .. pół roku i jest git :good:

dokladnie :good:

Opublikowano
  • Autor

A możecie mi polecić jakiegoś gotowca którego można dostać gdzieś w polsce? Chodzi mi o samą kostkę eeprom, mam sprzęt wiem sam mogę sobie wlutować. Albo ewentualnie sam program, to dam komuś i mi na programatorze wrzuci.

Opublikowano

moim zdaniem najbezpieczniej całe ECU wstawić z auta od niemca na seryjnych gratach. Oni zwykle nie przeginają. Mówię oczywiscie o ABT.

Zagadaj do Devastation on miał kiedyś robić kopie ale nie wiem co z tego wyszło.

Opublikowano

a po co ci całe ECU skoro wystarczy sama kostka?

Opublikowano

Jak wsad od pewnej osoby to sama kostka wystarczy w zupełności. Jak z allegro to tylko całe ECU bo ABT zakłada swoje plomby i widać czy było coś grzebane czy nie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A możecie mi dać jakiegoś linka do takiej kostki? Bo szukam a w pl nigdzie tego znaleźć nie mogę... Ewentualnie może ktoś z forum może zrobić kopie?

Opublikowano

Jak wsad od pewnej osoby to sama kostka wystarczy w zupełności. Jak z allegro to tylko całe ECU bo ABT zakłada swoje plomby i widać czy było coś grzebane czy nie :wink4:

tylko znajdz na allegro całe ECU :cool1:

poza tym dochodzi dodatkowe kodowanie

Opublikowano
  • Autor

Z immo nie ma problemu :) Ale tak jak mówię, nie mogę nigdzie w pl znaleźć takiego gotowca, tylko na ebay znalazłem...za 250zł gotowy chip

Opublikowano

tylko znajdz na allegro całe ECU :cool1:

poza tym dochodzi dodatkowe kodowanie

immo + przepustnica czy coś jeszcze ?

tu zagadaj bo ja prowadziłem z gościem rozmowę ale zrezygnowałem

Zrobiłem kopię i sprzedałem, więc teoretycznie nadal posiadam ten soft ale póki co jest założony w moim aucie i dopóki nie wystroję auta pod nowe graty to na nim będę jedździł

[br]Dopisany: 18 Listopad 2011, 21:21_________________________________________________tu masz link do profilu

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?action=profile;u=46077

Opublikowano

Wszyscy jadą na gotowcach albo zgrywają serie i WinOLS-em modyfikują :naughty:

swiete slowa....

dodajmy, ze tunerzy nie pisza oprogramowania "do zera" bo jest to bez sesnu i sie zwyczajnie na tym nie znaja

wiec podumowujac:

auta jezdza na gotowcach od producenta albo na mutantach gotowcach :polew:

Inna sprawa, ze fakt opanowania podstaw obslugi programu do modyfikacji mam nie oznacza, ze ktos jest na tyle rozumny, ze to co robi trzyma sie kupy... no i widzialem takie softy (opanowalem winolsa :tongue4: ) ze obstawiam, ze to ktos z noł hał celowo knota upublicznia bo to za durne zmiany byly by uznac ze ktos je w dobrej intencji robil (ryzyko wgrania g...a)

Przemek

Opublikowano
  • Autor

A ma ktoś dobrze zrobiony program i ma jego kopie lub może ją zrobić? Chętnie kupie :)