Prertorians Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Z Tego co wyczytalem audi ma 62litrowy bak, dzis wrocil mi samochod od lakiernika, tankowane bylo wczesniej za paredyszek i pojezdzone, ale po odbiorze samochodu podjechalem zatankowac do pelna, mialem tlyko 350zl w kieszeni i odziwo mi wystarczylo na zatankowanie 62litrow za 345zl^^ lejek mi nie oddal tankujac a nie mialem wiecej pieniedzy zbey jeszcze dolac i pytanie ile maksimum idzie wlac do takiego baku, te 62litry ktore sa podane w danych technicznych? Czy idzie cos wiecej dolac? i czy byly montowane wieksze baki? Bo nie wierze ze dojechalem do stacji na styk i nic wiecej paliwa w baku nie mialem ^^ jak stacja robi walki na ilosci tankowanego paliwa to sie wkur*** ;D I jeszcze pytanie czy gdzies wyswietlane w Audi jest spalanie i ile moge zrobic spokojnie km na tych 62litrach paliwa zeby nie wysuszac baku do cna ^^ (silnik 1.9tdi 90km) Nie wiem czy to odpowiedni dzial do tego pytania, jak nie to prosze traktowac ulgowo jestem nowy i ucze sie dopiero poruszac po forum Pozdrawiam
pieciajek Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 A bulgotanie słyszałeś już pod koniec tankowania? jeśłi tak to wychodzi że brakło Ci z 2L na max pod korek bo bak w audi jak z resztą we wszystkich autach liczony jest na makxymalne napełnienie bez zalania odpowietrzenia zbiornika.
Prertorians Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Opublikowano 19 Listopada 2011 Powiem ci ze nie przysluchalem sie, bede musial nastepnym razem podlac do pelna az odbije Czyli wejdzie wiecej niz te 62litry, o to mi chodzilo Jeszcze pytanie ile realnie moge to wyjezdzic? Bo w techniczne dane odnosnie spalania nie wierze, wole to uslyszec od kogos jezdzacego Pzdr
mati101086 Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 jak tanloiwales na orlenie to moge z reka na sercu stwirdzic ze u nich dystrybutory oszukuja dlategu juz tam nie tankuje
Prertorians Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Opublikowano 20 Listopada 2011 Na Arge tankowalem bo mam najblizej
Flaha Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 a ja tankowałem na dużej ilości orlenowskich stacji bo zawsze staram się tankować na orlenie albo statoilu i nigdy nie zauważyłem żeby coś oszukiwało, ponadto mam niedaleko stację orlen, w której tankuję najczęściej i tam na bank nie oszukują (testowane -tankowałem też niejednokrotnie paliwo do kosiarki do 20l kanistra i nie oszukiwało 20l=pełny kanister), więc nie uogólniaj kolego. Historie o oszukujących dystrybutorach raczej mogą się tyczyć małych no-name stacyjek "pana Henia" a i w to trudno mi jakoś uwierzyć bo za duże ryzyko przypału. Natomiast co do pytania czy masz możliwość wyświetlania spalania i ile ci zostało km do przejechania to masz od tego komp pokładowy (FIS,wyświetlacz między zegarami) operowany przyciskiem na prawej manetce przy kierownicy, tylko nie wiem czy w b5 to było.
tomekkarauda Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Mi najwięcej weszło 67 l ale to już było po korek ,w czasie tankowania odpowietrzałem bak ,ale zależało mi zeby jak najwięcej wziąść.Chwilowe spalanie można sprawdzić wagiem gdzieś widziałem ale nie pamiętam który to blok 17 ,19 gdzieś w tych granicach...
Biszczan Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 W B6 (nie quattro) bak ma 70L a rezerwa zaświeca się przy 62 czy jakoś tak
SotoM Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 ja jakis czas temu tanokwałem na BP - i o dziwo nabiło 64L. zawsze jak tankuje to zawsze po korek, pistoletem otwieram odpowietrzenie i po mału dolewam po korek. jeżdze w tedy do zapalenia sie ksiegowego wtedy jak mam stacje to zjezdzam i leje po korek znowu zawsze z odsunietym odpowietrzeniem i czasem wejdzie 59L - 62,50L ja juz sam głupieje. musze ogarnac ten temat o co chodzi z tym zbiornikiem...a jak juz bede znal fakt ile faktycznie wchodzi a po zatankowaniu wyjdzie mi ponad mozliwosc to nor,malnie zrobie jazde na stacjii... jeszcze zeby to paliwo było po te 4zł ale to juz prawie 6zł a klientów lejacych paliwo jak my jest od groma wiec niezły zarobek maja... głownie tankuje na stacjach statoil i czasem na BP.
tomekkarauda Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 SotoM mówię ci ze z odpowietrzeniem wchodzi 67 l ,paliwo stoi w korku ,5-6l ma rezerwa sprawdzałem kilka razy .Kiedyś zapaliła mi się rezerwa i przejechałem ponad 80 km i zatankowałem po korek z odpowietrzeniem i wynik był 67 . Tankuje w domu z dystrybutora tym samym pistoletem od ponad roku ,a jak mi się tylko zapali rezerwa to wtedy wchodzi ponad 60-62l bynajmniej u mnie tak jest ....
Prertorians Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Opublikowano 20 Listopada 2011 Tomku, a powiedz mi ile robisz swoja a4 kilometrow do tej rezerwy? Bo widze ze silnik ten sam wiec napewno mi to pomoze obrac pierwszy polap do tankowania
tomekkarauda Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Powiem ci tak miałem ostatnio po korek i na trasie Krasnystaw-Warszawa plus trochę po Warszawie czyli miałem 330 km dolałem 16l z karnistra po korek .Biorę z domu bak paliwa czyli ok 65 bo zawsze coś zostaje plus 20 w karnister .Czyli 85l i na tym przejeżdzam ok 1350 km, 500km trasa reszta miasto.
Prertorians Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Dobrze wiedziec Przyda mi sie to abrdzo Dzieki i Pozdrawiam
Wujek141 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 mati101086 pozdro dla ciebie Jak uważasz że dystrybutory cykają to jesteś w błędzie. LICZYDŁO NIE MA PRAWA OSZUKIWAĆ !! A najlepiej sprawdzić to sobie na bańce, podczas tankowania wlać sobie wcześniej do 30l bańki paliwo. Jak wiadomo, nigdzie nie wejdzie wam idealnie 30 bo bańka musi mieć luz. Pracuje na Orlenie więc jestem zorienowany w tym temacie, nie ma możliwości, żeby liczydło ciulało.
Rekomendowane odpowiedzi