darkle Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 ktos kiedyś pisał na forum, ze wystarczy wlac wody z detergentem i dobrze wypłukać, a potem nalac wody destylowanej z izopropanolem, zeby nie robiły się zacieki To lepszy pomysł niż mój. Bo ja myślałem o wykonaniu jakiegoś długiego patyczka o odpowiedniej sztywności aby na tyle giętki aby było dojść nim w zakamarki i na tyle sztywny aby można było docisnąć zamontowany na jego końcu element czyszczący w postaci jakiegoś filcu Tylko czy wlanie w lampę nieodpowiedniego detergentu nie zniszczy odbłyśnika? Gdzies czytałem o patencie z płynem do zmywarek
kkam Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 chyba wrclaguna kiedyś pisał ze można wrzuci takie tabletki do zmywarek, jakby ktos miał jakiś zniszczony reflektor to by można było zrobić testy
laguna Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Opublikowano 23 Listopada 2011 odbłyśników lepiej nie dotykać, zawsze pozostaną tysy, więc ja kilkakrotnie myłem reflektory w innych starych samochodach wodą z ludwikiem i dobrze wypłukać. Do tego koniecznie woda mineralna nie gazowana, bo te z kranu są często zakamienione i pozostawiają nalot przy wysychaniu
kkam Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 mineralna też do końca nie, najlepsza jest zwykła woda destylowana.
laguna Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Opublikowano 23 Listopada 2011 a może i fakt - dobra uwaga!
Rekomendowane odpowiedzi