_zby Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 Witam Mam problem z oryginalną zmieniarką w schowku. Po tym jak jedna płyta się skończy i zmieni się na następną wczytuje ją przez chwilę a później wyskakuje cd error i tak z każdą następną płytą, dopiero po jakimś czasie coś się ruszy, czasem trzeba wszystkie płytki wyjąć i załadować ponownie. Czy ktoś może miał też taki problem? I jeszcze zaskoczyło mnie to że podczas jazdy po brukówce nie da się słuchać płyt bo ciągle przeskakuje o kilka sekund do przodu. Dziwi mnie to bo za zmieniarkę dopłaca się 1700zł, a zwykłe radio pioneer za 300zł gra bez problemów na tej samej drodze w audi 80
alvaro Opublikowano 12 Marca 2008 Opublikowano 12 Marca 2008 _zby I jeszcze zaskoczyło mnie to że podczas jazdy po brukówce nie da się słuchać płyt bo ciągle przeskakuje o kilka sekund do przodu. Dziwi mnie to bo za zmieniarkę dopłaca się 1700zł, a zwykłe radio pioneer za 300zł gra bez problemów na tej samej drodze w audi 80 Kolego a powiedz jesteś pierwszym właścicielem auta ? Jeśli nie to skąd możesz wiedzieć w jakich warunkach była użytkowana ta zmieniarka oraz jakie płyty musiała czytać (być może jakiś szajs z Aldika nagrany maksymalną prędkością na gufnianej nagrywarce) ? Spróbowałeś chociaż użyć płyty czyszczącej lub oddać ją do specjalisty na wyczyszczenia lasera przed napisaniem tego postu ???
_zby Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Opublikowano 13 Marca 2008 No była najpierw używana płyta czyszcząca a później był czyszczony laser z płynem do czyszczenia optyki. A płyty, które były odtwarzane były oryginalne i bez rys.[br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 10:16 _________________________________________________Może ta zmnieniarka jest jakaś trefna albo zużyta. Nie wiem. Ale może ktoś miał podobny problem?
alvaro Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 _zby No była najpierw używana płyta czyszcząca a później był czyszczony laser z płynem do czyszczenia optyki. A płyty, które były odtwarzane były oryginalne i bez rys. no to soczewka mówi już stanowcze NIE
_zby Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Opublikowano 13 Marca 2008 Ale to że jak płyta sama się zmieni to wyskakuje prawie zawsze cd error, a jak zmienię sam na następną to nie ma problemu to może być wina soczewki? Bo tak poza tym jak jeżdżę po asfalcie to jest ok.
alvaro Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 nie to faktycznie dziwne... jakby system stabilizacji powiem Ci że jeszcze takiego problemu na forum raczej nie było
Rekomendowane odpowiedzi