gigiindahouse Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Witam mam takie pytanko czy jeśli mam silnik AFN i chciałbym kupić blok to musi mieć oznaczenie AFN ??? Lub czy jak miałem w samochodzie AFN i chce kupić goły silnik bez osprzętu muszę patrzeć tylko i wyłącznie na AFN czy mogę na inne i czy części te inne będą pasować?
baskecior Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Generalnie silniki R4 TDI mają ten sam dół, średnice cylindrów i skoki tłoka. Niemniej chcąc uniknąć niespodzianek w postaci niepasującej pierdółki, sugeruję poszukiwania dołu od R4 TDI montowanego wzdłużnie. Oczywiście święty spokój po zakupie dołu od AFN`a - tego jest zdecydowanie najwięcej w ogłoszeniach - niezwykle popularny silnik.
gigiindahouse Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Opublikowano 13 Marca 2008 Szukam i lukam ale jakoś boję się z allegro...
marewel Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Mozesz zakupic 1Z-sa takie same.Nowsza wersja TDI miale juz pompe wodna na pasku,ale nie wiem od ktorego roku to weszlo.
baskecior Opublikowano 14 Marca 2008 Opublikowano 14 Marca 2008 Kupuj silnik z gwarancją i koniecznie na fakturę - mozesz wtedy spokojnie reklamować.
voxan69 Opublikowano 14 Marca 2008 Opublikowano 14 Marca 2008 Faktura, gwarancja i zobacz sam motor przed kupnem. :th:
gigiindahouse Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Opublikowano 23 Marca 2008 A macie może jakieś kontakty gdzie kupię coś w miarę dobrego? Wiem że kupowanie silnika to loteria ale może macie jakieś kontakty teren śląska lub opolskiego ewentualnie małopolska
Rekomendowane odpowiedzi