Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam problem z odpalaniem auta najbardziej po nocy wtedy nawet pojawi sie lekki siwy dymek tak jak auto by było zapowietrzone lub paliwo sie wrałało załozyłem dodatkowy zaworek pomiedzy filtrem a pompa bez zmian,sprawdziłem kąt wtrysku z 47 zmieniłem na 56 dawka paliwa 3.2 startowa 24 cisnienie na tłokach 20 oleju lekko pobiera ale jest tak od kiedy mam auto około 4 lat teraz czy wina jest pompy czy moze jeszcze cos innego dodam ze wtryski sa ok wycieków ON raczej brak co dalej?

Opublikowano

Ciśnienie sprężania strasznie słabe - powinno być minimum 25, najlepiej powyżej 30.

Ciśnienie sprawdzane na zimnym czy ciepłym ? Bo jak na ciepłym to w ogóle kaplica.

Opublikowano
  • Autor

na ciepłym ale wczeniej tak było i odpalał od strzała dodam ze jak paliwo podłacze z banki 5L bezposrednie przy filtrze to jest znacznie lepiej

Opublikowano

może pompa pada? :mysli:

Opublikowano

Wywala jakieś błędy na vag-u ?

Opublikowano

kat wtrysku, nastawnik dawki paliwa, swiece zarowe, wtryski hmm ktores z tych :confused4: mi ciezko palil golf z twoim silnikiem jak czujnik temperatury byl walniety i nastawnik nie wyregulowany

Opublikowano
  • Autor

jak juz pisałem wtryski ok dawka 3,2 a startowa 23 ale jak zdejme kostke od czujnika temperatury to jak by lepiej,a wie ktos jak mozna zmienic ta dawke startowa ?

Opublikowano

Jak na ciepłym masz 20 kompresji To szykuj się na remoncik albo szukaj dobrego słupka :gwizdanie: jak przy takiej temperaturze jest lipa to przy -10 lub -15 będzie kicha totalna, a jak kopci na jasno To normalny objaw w takiej sytuacji :kwasny:

Opublikowano

u mnie pojawił sie problem z odpalaniem gdy stawiałem auto pod góre spływało paliwo z powrotem do baku jak sie okazało gniazdo pompowtrysku 3 i 4 jest wyrobione i zapowietrza układ

Opublikowano
  • Autor

mam anglika całego na czesci wiec chyba całe serce zmienie

Opublikowano

u mnie pojawił sie problem z odpalaniem gdy stawiałem auto pod góre spływało paliwo z powrotem do baku jak sie okazało gniazdo pompowtrysku 3 i 4 jest wyrobione i zapowietrza układ

Kolego, my z rozmawiamy tutaj o silniku AHU na zwykłej pompie i mechanicznych wtryskach a nie od PD :gwizdanie:

Opublikowano

ja tez tak mialem tyle ze mialem to na golfie 3 1z

Opublikowano
  • Autor

ja tez mam 1z bo poprzednio nie sprawdziłem dokładnie a czy słupek od 110 bedzie pasował i skrzynia tez

Opublikowano

Slupek i skrzynia podejda P&P

Opublikowano
  • Autor

a czy przy wymiane silnika co musze zostawic od mojego by wszystko było ok

Opublikowano

turbine