jarko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam, Podłączyłem dzisiaj drukarkę do lapka ( winda 7 ). Instaluje się cacy, ale jak chcę drukować to wywala błąd 0x0000007a. Wcześniej drukarka była podłączona do stacjonernego gdzie jest XP i przez sieć z lapka normalnie drukowałem na niej, a teraz jakieś dziwne problemy... Wójek gógle nic mi nie podpowiada, chyba że źle pytam... Jakieś sugestie ? Drukarka to HP F735.
Guregoru Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 http://support.microsoft.com Sam błąd może mieć kilka przyczyn (i fizycznych związanych ze sprzętem i technicznych związanych z oprogramowaniem)
jarko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2011 Działa wszędzie tylko nie u mnie Podejrzewam że coś w lapku nie bangla. Instalki pobierałem ze strony HP dedykowane do windy 7. Zainstalowało, pokazało że jest oki, a przy próbie drukowania strony testowej wywala błąd...
Guregoru Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Działa wszędzie tylko nie u mnie Podejrzewam że coś w lapku nie bangla. Instalki pobierałem ze strony HP dedykowane do windy 7. Zainstalowało, pokazało że jest oki, a przy próbie drukowania strony testowej wywala błąd... Może błąd jest bo drukarka się z czymś gryzie? To że sterowniki się zainstalowały poprawnie nie znaczy, że sam sprzęt jest ze wszystkim 100% kompatybilny Spróbuj odinstalować sterowniki, potem podłącz drukarkę i daj się jej samej zainstalować (ze sterownikami z windy) i zobacz czy sama drukarka (bo skaner pewnie się nie zainstaluje) robi takie same problemy jak teraz. Jeżeli będzie tak samo to wiesz, ze problem nie leży po stronie sterowników HP
jarko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2011 Próbowałem najpierw sterownikami windy to uruchomić i nie banglało dlatego zapodałem sterowniki ze strony HP i to samo czyli nic... A jak coś ją gryzie to chyba za wysoka szkoła jazdy jak dla mnie... Dziwne że jako sieciowa podpięta do innego kompa normalnie działa na lapku...
Guregoru Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Próbowałem najpierw sterownikami windy to uruchomić i nie banglało dlatego zapodałem sterowniki ze strony HP i to samo czyli nic... A jak coś ją gryzie to chyba za wysoka szkoła jazdy jak dla mnie... Dziwne że jako sieciowa podpięta do innego kompa normalnie działa na lapku... Czyli problem będzie leżał po stronie kompa nie sterowników Kurde szkoda, że to Winda 7 bo szczerze nie za bardzo ogarniam ten program (ja pracuję tylko na XP). Poszukaj gdzieś testowania kompatybilności podłączonego sprzętu i może pokaże samo co i jak jest nakopane
hornet Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Jak ją zainstalujesz to zaznacz żeby ją uruchamiało w trybie zgodności z XP. Czy aktualizujesz tą windę 7 regularnie ? Wyszły na niezgodności jakieś poprawki ale jakie nie powiem bo się nie zagłębiałem.
Guregoru Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Szczerze to ja nie wierzę w "łatki" wypuszczane przez Microsofta Ale faktycznie może warto też i to spróbować. Myślę jednak że odpalenie w trybie zgodności powinno rozwiązać problem bo z tego co słyszałem wiele urządzeń ma problem z kompatybilnością z Windą 7 albo Vistą ze względu na spore rozbieżności tych systemów operacyjnych ze starszymi pod które większość sprzętów była robiona.
jarko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2011 Nie aktualizowałem windy jeszcze odkąd mam lapka ( od marca ). Ten tryb zgodności to jak to się robi ?
Guregoru Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ten tryb zgodności to jak to się robi ? Ja to robiłem tylko raz więc niestety Ci nie pomogę bo szczerze nie pamiętam
hornet Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 http://www.centrumxp.pl/Windows7/1955,1,Tryb_Windows_XP_w_Windows_7.aspx
Rekomendowane odpowiedzi